tisdag 27 november 2012

Och sista heldagen i parken...

Igår var det väckning 05, vi har börjat vänja oss vid morgonkylan så det blir lättare och lättare att kravla sig ur sovsäckarna och våga sig ut i det kalla mörkret utanför tältet.
Nu var målet nästa berg som heter Intyae, 4070 meter högt. Vi räknade med att vandringen skulle ta ungefär fem timmar, och det gjorde den. Först gick vi på en gräsbevuxen slänt, det var litet frost på marken, och mängder av små spindelnät som glittrade när de träffades av morgonsolen. En bit bort travade en liten grå sjakal målmedvetet, på jakt efter smågnagare enligt Jamal.


Här växer en härdig jättebegonia som skjuter upp en gigantisk stängel med blommor när den är 7 eller 15 år (vi fick litet olika uppgifter), sedan dör den. 


Här är en som precis ska börja sin första och sista blomning:


Nästan uppe. Vi var så matta att om vi hade röstat hade vi nog skippat den sista biten, men Jamal som hade makten (ryggan med kaffe och te) peppade oss att göra ett sista ryck och ta oss ända upp.


Så här såg det ut från toppen: 




På eftermiddagen blev det en mer beskedlig vandring utefter de svindlande stigarna runt campen. Tror att Zelda hade valt att stanna i tältet om hon misstänkte att promenaden skulle bli lika ansträngande som den på morgonen.
Idag är vi litet nostalgiska i förväg - det är sista dagen. En del ska vidare till Lalibela, andra till Omo i söder, och så är vi några vars resa tar slut här och nu.


Och så, i realtid: igår köpte jag äntligen en öronpeang så att jag kan slänga den trötta gamla pincetten som jag har använt för att hålla damernas öron fria från håret som växer i hörselgången.

7 kommentarer:

Britt Marie o Rudi sa...

Än en gång tack för den fantastiska resan vi fick följa! Från Zanzibar till svindlande höjder. Trädljung och att begoinor inte alls måste se ut som den beskedliga planta jag har i köksfönstret har vi också lärt oss allt om!

doris matt sa...

Så spännande att få "vara med" på din resa till en för mej helt okänd del av afrika.Och tack också för alla fantastiska bilder. Damerna var väl glada att träffa Matte igen..

eva s sa...

Verkligen fina bilder, jätteskoj att läsa din text. Kul o komma hem till två glada vovvar?!

Pennys matte sa...

Så generöst att skriva en fin reseberättelse för oss här med fantastiska bilder som säger så mycket om vad Du fick uppleva. Stort varmt tack!

Lyckopiller sa...

Vilken fantastisk resa!

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Instämmer med de andra. Så roligt att få följa din resa och se bilder från en för mig helt okänd del av världen.

fianathome sa...

Galet fint!Tänk att vår jord är så vacker.
Kram
fia