torsdag 22 november 2012

Det jag hade skrivit den 16 ifall jag hade kunnat:


Igår var vår första hela dag i parken. Vi tog det lugnt eftersom vi befann oss på över tre tusen meters höjd vilket inte märktes så mycket när vi bara satt, men så fort vi försökte gå uppför var det som att ha KOL, hur mycket vi än kämpade fick vi inte ner tillräckligt med luft.

Hursomhelst hade de små damerna idag fått stifta bekantskap med sin första Kalashnikov (ingen annan ville sälja till oss förklarade vår guide). Här ser ni en av våra scouter (vapnet t.h.) som alla var beväpnade på samma sätt. Regeringen här kräver att varje bil ska vara utrustad med en lokal guide och en scout, vilket skapar arbetstillfällen för dem som växer upp i och runt parken.





De hade även fått känna på årets första snö. Här kör vi mot Ras Dashien/Dejen som är Etiopiens högsta berg:



De hade fått se de djupaste stup de någonsin hade sett:




De hade fått häpna över bergformationer:


Och så hade de fått se nya blommor:


Djuren återkommer vi till. Sedan hade de nog varit lika utmattade som vi tvåbenta och kollapsat!

7 kommentarer:

Olga da Polga sa...

OOh så hisnande fantastiskt!
Tacktack för att du vill ta oss med!

Ewa Ivarsson sa...

Ett otroligt vackert land .. synd att det är så lite "känt" som det, men etiopierna själva är inte duktiga på att "sälja" sitt land.. kanske tur i oturen... Hälsa Håkan!

Lyckopiller sa...

Fantastiskt vilken upplevelse!

desperat hemmafru sa...

Att Etiopien har så mycket att erbjuda! Fantastiskt vackert. Lite läskigt med vapnen tycker jag. Men man kanske vänjer sig. Var vapnen till för att freda sig mot vilda djur eller vilda människor?

Britt Marie o Rudi sa...

Tjuuuuusiga vyer!

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Vilket storslaget landskap. Vem kunde ana att Etiopien har sådana massiv. Efter din bildserie kommer nog fler att hitta dit.

Unknown sa...

Till Desperat Hemmafru: för män i de här trakterna tror jag att vapnet i viss mån är en accessoar. Det är inte så att de ska kunna skuta eventuella farliga djur som kunde gå till attack, inte heller så att vi turister behöver skyddas mot lokalbefolkningen...
Till Maud: vore fantastiskt kul om någon blir inspirerad att också resa dit. landet behöver turister!