onsdag 21 november 2012

Åter i Gondar, nu ska ni få höra vad de små damerna inte varit med om i Nationalparken!

Jag tänker ta det dag för dag, så nu den 21 kommer ni att få reda på vad som hände första dagen i parken, och så vidare under den kommande veckan.
Vi for alltså iväg efter lunch, och efter tre timmar på vägar som var omväxlande under ombyggnad, nybyggda eller i behov av ombyggnad var vi framme.
Vägarna här byggs huvudsakligen av kineser (varför, frågade vår guide, betalar ni för utbyggnad av våra vägar, och låter sedan kontrakten gå till kineserna bara för att de ger det lägsta budet? Hade det inte varit bättre för europeerna att låta europeiska företag bygga? Ingen av oss kunde svara.)

Precis när vi hade kommit in i parken stannade vi för att hälsa på en flock Geladababianer som enligt ny forskning tydligen inte är babianer alls. De är helt obesvärade av människor, små damerna hade nog fått stanna i bilen. Geladorna lever i stora flockar, äter mest gräs, har längre tänder än en leopard, men är helt fredliga gentemot människor. Vi var litet blyga, vågade oss inte riktigt fram. Geladorna tittade inte ens åt vårt håll.

Sedan for vi vidare till Sankaber Camp där vi skulle bo. Sankaber betyder dörr av trä, namnet lär komma av att den ligger vid en smal passage där det finns gott om  träd.
Där stod våra tält och väntade. Utsidan:

Insidan:


Matsalstältet:


Här tvättar man händerna: 



Utsikten bakom tälten:



De små damerna har såvitt jag vet aldrig tältat, men jag tror nog att hade tyckt att det var mysigt att dra sig in när det började bli kväll. Det var riktigt kallt (en del sov i mössa och dunväst utöver de varma underställen och dubbla sovsäckarna). Själv längtade jag intensivt och själviskt efter en varm liten hund att ha i sovsäcken, men jag har svårt att tro att någon av hundarna hade accepterat att sova där, kanske mest pga dålig ventilation. Tror för övrigt inte att vi hade sovit så mycket - det blåste hårda snabba kastvindar, yttertältet fladdrade och smällde, träden lät, jag misstänker att båda de små damerna hade tyckt att det verkade oansvarigt av en larmhund att bara lägga sig och sova när det fanns så många ovana ljud alldeles utanför tältet.

8 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Tjoho, du är tillbaka! Vad kul att få fortsätta resan dag för dag. :-)

Olga da Polga sa...

åh äntligen! Nu börjar äventyret!!

Anonym sa...

Ha! Ni har exakt samma madrasser som vi :-)

/L.

Britt Marie o Rudi sa...

YES! Nu får vi äntligen veta vad ni hade för er i nationalparken!

Lyckopiller sa...

Åh vad spännande...

Eva sa...

Apornas päls ger en viss ledtråd om nattens temperatur! :)
Blir kul att följa med!

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Så roligt att du är tillbaka igen. Kineserna verkar vara i många länder i Afrika numera.
Vilka fantastiska babianer. De kunde nog ha varit mer intresserade av dina kineser än de var av er, så det var väl bra att det mötet inte blev av.En fantastisk natur. Såg ni några andra djur?
Fint tältläger. Liknar lite beduinlägret hos kamelerna i Douz (som du skrev om tidigare), där man också får spara på vattnet, och äta god mat i tjusigt tält. Rekommenderas.

Jessie sa...

Vilken fin utsikt! :)