lördag 15 januari 2011

Skryt...

Idag blir det litet skryt. Så här duktiga har hundarna blivit! Det är ju inga världsrekord som slås, men för att vara vi är det helt klart att vi är på rätt väg. Detta är faktiskt en mindfulnesstrategi: när vi uppmärksammar alla framsteg, särskilt de små, så ökar vi vår motivation att ta nästa lilla steg. Och nästa...

17 kommentarer:

Anonym sa...

skryt? så ser jag det inte alls!
att du med filmen (eller med text och bilder) delar med dig av den underbara känslan som det är att nå fram och lyckas! att få se ert glädjefylda samspel, få goda råd, tips och idér - så härligt!
Tack för att vi får följa er!!!

//Nica

http://lyckaetthundliv.blogg.se

Anonym sa...

Träffade en som födde upp kineser som påstod att denna hundras enda uppgift här i livet var att vara söta, att de hade en så liten hjärna att de inte kunde lära sig någonting, inte ens rumsrena kunde de bli...
Dens uppfattning verkar ju inte stämma överhuvudtaget om man ser allt som Nemi och Zelda kan!

Eva sa...

o vad de är duktiga, jättekul att se. Tack för tipset om att kasta godiset vid "backning" :)

desperat hemmafru sa...

Vilket fint samspel! Kul att se hur duktiga ni är! Funderar på om jag inte skulle börja träna lite mer aktivt med Buzz ockå. Fast han blir precis blir sju år. Det kan väl aldrig vara för sent att börja?! Jag menar, han är bara ett och ett halvt år i MITT liv. :-)

ej hundägare sa...

Är stor anhängare av att glädjas åt små framsteg, upptäckter, osv. Då får man glädja sig ofta. Och att vara glad är väl inte skryt...

Anonym sa...

Ni är duktiga, alla tre! Det är skojigt att se den fina kontakten, också lilla Nemi tittar uppmärksamt för att inte missa något.
Kan medge att jag undrat hur en kines ska klara freestyle, men nu är jag inte längre orolig.
Det är märkligt att tom uppfödare anser att kineser inte kan lära sig något!
Fortsätt "skryta"!

Britt Marie o Rudi sa...

Riktigt roligt att se! Fortsätt jobba och njuta av framgångarna!

ej hundägare sa...

Läste det här nu på morgonen. Det är ingen kommentar till inlägget - men av intresse??

http://www.dn.se/livsstil/han-talar-hundens-sprak

Unknown sa...

Jag är förvånad över hur många som verkar ha fördomar mot hundar och människor som är söta - inte kan de väl vara smarta också???
Att påstå att en hund har så liten hjärna att det inte lönar sig att försöka lära den något är nog den sämsta ursäkten jag någonsin hört för att inte berätta för sin hund hur man vill att den ska uppföra sig!

Anonym sa...

Samtidigt som vackra människor är omtyckta väcker de avund; de behöver inte anstränga sig lika mycket som andra?
Antar att varenda schnauzer får mera uppfostran än mången pekingeser eller chihuahua? Och misstänker att få kineser får samma uppmärksamhet och undervisning som Zelda och Nemi!

Anonym sa...

Filmsnutten inspirerade oss att börja träna att backa - något som jag knappast skulle ha börjat med utan detta incitament. Så tack!

Unknown sa...

Kul!

Anonym sa...

Nja...Det är ju inte så enkelt som du får det att se ut.
Efter fyra pass har vi inte kommit långt.
Lägger godis bakom, mellan benen, "varsågod" - Saskia tar godiset och backar tre fyra steg, klick, nytt godis och "the same procedure".
Det verkar inte leda någon vart.
Fel metod?

Unknown sa...

Jag klickade fram backandet (sitt med hunden, klicka vid minsta lilla steg bakåt, belöna framifrån som vanligt). När Zelda backade 4 - 5 steg började jag kasta godiset bakom henne ibland, för att minska hennes lust att snabbt komma tillbaka framåt. Håll ut!
(Jag tror att det är svårare att styra hunden med godiset som du beskriver, men alla hundar är ju olika så man för pröva sig fram...)

Anonym sa...

Tack för hjälpen! Din metod låter vettig, men kräver sannolikt mer tålamod än jag tänkte mig.
Följde boken Fresstyle av Yvonne Öster & Monica Gudinge som riktar sig till folk och hundar med mer träningsvana än vi (har inga ambitioner att träna freestyle, rycktes bara med av din uppvisning!)

Unknown sa...

Det gäller ju att våga begära litet mer från gång till gång. 4 steg, 5 steg, 6 steg osv. Det växer fram sakta men säkert... Det finns oftast många sätt att träna in samma moment, man får se vad den egna hunden trivs bäst med...

Anonym sa...

Din metod fungerar!
Med bokens sätt fick hunden ingen belöning genast för att den gjorde rätt och fattade kanske därför inte idén med övningen?