fredag 28 januari 2011

Klart! Oj!


Igår fick jag det färdiga porträttet av Nemi. Tack Erik, detta är verkligen Nemi som hon är, till det yttre och det inre.
Och i natt tog hon sitt ansvar som medicinalhund: jag har haft ont i ryggen, och hon la sin varma lilla kropp precis mot det onda stället. Hon känns mycket varmare än Zelda, antagligen därför att hennes päls är tunnare, och värmen går rakt igenom täcket. Så hon strålar på flera olika sätt...

10 kommentarer:

Jeanette sa...

Vilket vackert porträtt! Så roligt att ha flickorna avbildade på detta vis. Välgörande med liten varm kropp mot en värkande rygg:)

Anonym sa...

Nemi är så gripande söt!
Visst var det bra att du lät Zelda och Nemi sova i sängen! (Och du vet väl att motion brukar vara det bästa botemedlet mot ond rygg, hur grymt det än låter?!)

desperat hemmafru sa...

Läckert resultat!

ej hundägare sa...

Strålande fint!

Eva sa...

hon ser så vacker och klok ut.

Erik Hedin sa...

Tack, det var en ära att få avporträttera Nemi! Tror att även min Fari har en strålning med helande förmåga. När jag är stel och ibland har ont i mina knän, brukar Fari lägga sig över eller trycka sig mot de ömmande ställena. Fungerar precis som en sån där rispåse man värmer i micron. Våra hundar är magiska!

Lyckopiller sa...

Porträttet är så helt underbart! Fattar inte att han är så otroligt duktig på att fånga hundarnas personligheter!

Freja Phaléne sa...

Fin bild på fin du!!! Och vad duktig du är som hjälper matte när hon har ont!!!
Phalénekramar

Unknown sa...

Jo, jag tycker att många hundporträtt blir "porträtt av en tax" medan Eriks alltid blir porträtt av en viss, speciell tax...

Olga da Polga sa...

åh det är underbart! Med en blick som innehåller hela Nemi! Fantastiskt att man i ord (som du, Åsa) och i bild kan få en utomstående att tro att man känner den lilla hunden!