onsdag 16 juni 2010

Pinsamt men sant...


Igår slängde jag in handduken och lät ett proffs klippa Zeldas klor. Jag klipper visserligen efter varje bad, således minst en gång i veckan, men ändå är de för långa - jag vågar helt enkelt inte klippa så mycket som behövs.
Så framöver blir det yrkesmässig kloklippning en gång i månaden, och jag får stå för det lilla underhållet dessemellan... Ibland får man inse sina begränsningar - jag är helt enkelt för rädd att göra henne illa.
Hursomhelt gick det utmärkt, Zelda var lugnare än jag, och nu ser hennes klor riktigt fina ut! Och på vägen ut sa en i personalen, spontant, "Vilken trevlig liten hund!", vilket gjorde mig glad och stolt som vanligt!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Och jag som trodde att jag var ensam...Har skaffat en elektronisk manick men litar inte på den heller. Klipper två mm en gång i veckan, vilket är för litet. Men växer inte pulpan ut i klospetsen på en månad?

Lyckopiller sa...

Jag har även hört en gång att kinserna och några andra raser av vinthundstyp nöter sina klor mindre än andra raser. har något att göra med deras gång. Det tror jag faktiskt oxå att de gör för jag har aldrig klippt klorna så ofta på någon annan ras som vi haft och ändå känns de kostant för långa. Ådi och Ella är lättklippta eftersom de har ljusa klor så man ser pulpan. Däremot Elof med sina svarta klor har vi klippt i pulpan någon gång. men jag tror inte man behöver vara så rädd för att göra det för ibland verkar han inte ens märka att vi gjort det.

Anonym sa...

Det är svarta klor jag kämpar med. Har aldrig klippt i pulpan men föreställer mig att det gör vansinnigt ont och att jag efter det aldrig mera skulle få ta tag i tassarna. Eller någon annan heller.

Britt Marie sa...

Rudi och jag har inga problem med kloklippning tack och lov. Men så har jag aldrig tvekat det minsta heller, bara klippt på. Ljusa som svarta klor huller om buller har han dessutom. En enda gång har det börjat blöda, Rudi märkte det aldrig. Jag doppade klon i potatismjöl och det stoppade blödningen omedelbart!

Unknown sa...

Jag har också läst att kineser och Italienska vinthundar har klor som behöver klippas ovanligt ofta.
Jag kommer att fortsätta att ta min futtiga millimeter eller två när hon har badat, detta kompletterat med en bättre klippning var fjärde vecka borde räcka, annars får vi väl ta det oftare... Målet är att pulpan ska dra sig tillbaka något så att hennes klor blir kortare.

Anonym sa...

Man kan fila med en fin fotfil
efter man har klippt, det tar jättebra och dom brukar tycka att
det är skönt efter att den inte är
så raspig att det hörs så mycket.
Jag har satt upp en lös filplatta
på väggen och håller hunden på
armen och stryker med tassen på
plattan.

Unknown sa...

Tack för tipset!