torsdag 17 juni 2010

Något av det bästa med Zelda...



Något jag uppskattar mycket är att Zelda, i motsats till en del små hundar, tycker om barn. Hon går fram till dem med svängande svans, hälsar men hoppar aldrig. Hon blir klappad, kramad och pussad och är NÖJD.
Igår var vi på middag tillsammans med sju småttingar i olika åldrar - lyckad kväll!
I bild:
1. Zelda och Edgar
2. Här är det jag som har kul med Abbe, 4 månader. Zelda tittar på.

8 kommentarer:

Noushin sa...

Jag har tre små hundar (två kineser och en pomeranian). Alla tre fungerar alldeles utmärkt med barn, trots att jag inte har några egna. Särskilt den nakna kinesen fullkomligt äääälskar barn.

desperat hemmafru sa...

Oj, oj vad jag är nyfiken på lilla hundvapen nu. Väntar kanske inte lika mycket som du, men nästan ;-)

Anonym sa...

Hej, jag såg dig på tvn imorse, kunskapskanalen, prata om mindfullness. Mycket intressant. Så nu letar jag efter din bok.
Min pudel/kines blandning tycker inte om barn. Det är trist.

Unknown sa...

Till anonym - böckerna finns i bokhandeln, billigast på nätet (Bokus, Adlibris).
Zelda hade ju förmånen att växa upp med barn - hennes uppfödare har två små pojkar. Den nya lilla ska få träffa så många barn som möjligt, och de ska ge henne gott godis och många försiktiga klappar så hoppas jag att även hon blir positivt inställd!
(En vuxen ska förstås vara med hela tiden).

ej hundägare sa...

Såg också författarintervjun på kunskapskanalen. Läst din bok och skulle gärna läsa mer om de nya förskningsrönen om hjärnan. Något förslag? Typ kurslitteratur går bra.

Unknown sa...

Det finns många litteraturtips i "Mindfulness i hjärnan". Kanske skulle "Hjärnan" från Karolinska Institutet University Press vara ngt för dig.
www.kiup.se/1100/1100.asp?id=3018
Boken handlar dock, trots titeln, nästan bara om den mänskliga hjärnan...

ej hundägare sa...

Tack för tipset! "Hjärnan" från Karolinska Institutet verkar lämplig. (Läser just nu In Search of Memory av Eric R. Kandel.)

Marie Christine sa...

Qvittra är också en väldigt barnkär valp. Eller människokär kanske man skulle säga. Hon verkar älska alla. Stor skillnad mot de welshar jag haft förut. De var mera enmanshundar och lite misstänksamma mot nya människor. Åtminstone tills de hälsat ordenligt. Qvittra verkar utgå ifrån att alla, djur och människor, är underbara vänner. Igår försökte hon leka med en snok t ex.....