måndag 14 juni 2010

Om konsten att transportera 2 kineser...


En hund går ner i cykelkorgen, men inte två... Någon som har erfarenhet av en bra cykelkärra för transport av små hundar?
Bild: Cherokee

22 kommentarer:

Anonym sa...

Står inför samma problem (men annan ras) och har en Trixiekärra i garaget sedan några månader. Den ena hunden hoppar gärna in i kärran men då tycker den andra att det ser trångt ut. Så jag har inte kommit längre än så...

lize sa...

Hade i tankar med cykelkärra åt mina tre små hundar men har inte kommit så långt med att köpa och testa...Man frågar sig själv om man verkligen kommer att använda mycket av cykelkärran... men vet att det skall finnas en cykelkorg för pakethållaren så då har man fram och bak på cykeln.. kanske duger den för dom som bara har två hundar.

Anonym sa...

Fick in båda i kärran - efter varandra i stället för sida vid sida - så nu gäller det att våga sig ut...
Det finns cyklar med en stor låda mellan två hjul framtill, en trehjuling alltså, så att man har alla under uppsikt. Men den lär vara lite svår att manövrera.

Jeanette sa...

Hej, läser då och då din blogg! Alltid lika kul att följa söta Zeldas aktiviteter och framgångar:)
Detta med cykeltransport av två småhundar - har en väninna med två dvärgpudlar. Hon har en vovve i en vanlig cykelkorg på styret och den andra i en korg som sitter på sidan av pakethållaren. Fungerar fint, kommer träna in detsamma när hund nr 2 kommer till oss!
Lycka till med "lillasyster":)
/Jeanette

Lyckopiller sa...

Tack så mycket. jag är jättenöjd med pensionatet. Tänker skriva ett litet inlägg om det imorgon. jag har inhandlat en cykelkorg som vi har invigt idag. men det ryms ju såklart bara en kines i den. Men ser att du fått tips om sidokorgar, vilket inte låter helt fel.

Unknown sa...

Cykelkärra låter så ombonat och mysigt, särskilt om vädret är litet ruggigt. Då kan hundarna ligga torrt och båstfritt medan man fikar eller picknickar... tänker jag mig i alla fall...

Anonym sa...

Cykelkärran ÄR mysig! Men bottenmadrassen kändes litet tunn så jag tillverkade en extra madrass som jag klädde med sammet.
Du inspirerar mig till en premiärtur!

Anna sa...

Cykelkärra kanske, har funderat på en sån för barn åt mina. Ännu så länge har jag dock klarat mig, 2 st kan jag ha i cykelkorgen fram på styret och en i en ryggsäck/bärväska... är den 4:e som inte får plats.

Unknown sa...

Till Anna - har du en extra stor cykelkorg? Eller extra små hundar? Tror inte att jag får plats med en till vuxen hund, men det är kanske fel...

Anonym sa...

Till Anna:
En kärra för barn har en bänk som tar onödigt utrymme. Å andra sidan har den lite fjädring.
Gissar att du har chihuahua eller möjligen papillon?

Unknown sa...

Till anonym - Anna har kineser, klicka på hennes namn så får du se underbart vackra foton!

Anna sa...

Sv: Har inte tidigare tänkt tävla agility men nu så börjar tankarna fara till starta nångång framöver. Dock tänker jag gå en fortsättningskurs i agility först ev. tävlingskurs också, den jag går nu är bara en nybörjarkurs.

Anna sa...

Åsa: Såg inte att du svarat här men nej jag har ingen extra stor cykelkorg utan en vanlig från Clas Ohlsson, fungerar bra för mina men de är vana att åka cykelkorg, har cyklat runt med dem ända sedan de var små valpar. Kan ha alla mina i cykelkorgen två och två och Hilda är en stor kines, större än många hanar.

Anonym: Jo jag vet att de har en "bänk", eller utrymme för fötterna, men det går att sätta en skiva över så det blir plant eller bygga om den lite. Dock så passar det kanske inte för stora hundar men som Åsa skrev så har jag kineser. Har även kikat på att ha en cykelkärra typ Monark som man kan spänna fast en gallerbur på.

Unknown sa...

På utställningen i Avesta träffade jag en kvinna som berättade att hennes lilla dotter går kurs på brukshundsklubben med deras vackra lilla CC. Härom veckan hade intruktören fällt kommentaren "ja utom ni med småhundar som inte har någon hjärna". Dottern hade förstås blivit väldigt ledsen - vi måste ut och visa framfötter/framtassar, tror att det är bästa sättet att bemöta fördomar!
Hilda låter ju som ett lysande exempel på en glad och träningsbar kines! Ser fram emot foto från agilitybanan!

Anonym sa...

Tack för tipset att klicka på Annas namn...tappade andan när jag såg de små liven, en ser ut som en yster häst, en som ett sagoväsen...
Och fortsätt att göra PR för kineserna! Också jag hade fördomar mot rasen innan jag läste boken om Zelda och hittade hennes blogg!

Anonym sa...

Hundkärran på bilden har flera fördelar framom en öppen korg eller bur på flak, som myggnät och regnskydd.

Anna sa...

Trist med sån attityd från en instruktör men som sagt att visa framfötter/framtassar är det bästa sättet att bemöta fördomar. Kineser (och andra småhundar med för den delen) KAN, man måste bara tro på dem och ge dem chansen. Finns flera som sagt att jag valt fel hundras när jag kommit med Lucky på viltspårskurs, tränat agility med Hilda osv. men jag hävdar att det inte finns något rätt eller fel när det gäller sånt. Sen är det dessutom kul att se skeptikernas miner när de inser att "kinesen faktiskt kan!" ;)

Anna sa...

...och justja, ja Hilda är väldigt positiv och samarbetsvillig, hon är glatt med på allt som jag vill hitta på. Ska se om någon kan filma oss på agilitybanan nångång... tillsvidare finns ett litet klipp på vår hemsida (klicka på mitt namn så kommer du dit) som
visserligen är två år gammalt men det är i allafall jag & Hilda på agilitybanan, andra gången vi tränade så där var vi riktiga nybörjare.

Hana_Caena sa...

Köpte en barncykelkärra från Biltema för en tusenlapp ungefär och har använt den förra sommaren då jag cyklade under 3 månader till jobbet nästan 2 mil om dagen.
Dock tycker jag det e lite trist för den är lite tung ca 15 kg, och även om kineserna är relativt lätta så blir det ändå 25 kg extra bakom cykeln i en uppförsbacke...
Hade en specialväska bakom sadeln för min första, en lite mindre kille och det gick bra, men inte när jag skaffade nr 2.

Lycka till med vappisen!

Anonym sa...

Nu har jag erfarenhet av den röda kärran i rörelse: en treårig dvärgpudeltik tar sig ur kärran på några tiotal meter (mellan luckans stängda blixtlås och kärrans vägg)

Unknown sa...

Det låter ju livsfarligt - är det Trixiekärran som är så lätt att bryta sig ur? Kan det vara så att barnkärror är mindre hundsäkra?

Hana_Caena sa...

Har bara varit med om utbrytning ur vagnen 1 ggn, och det var första ggn jag skulle stoppa ner puffen, han ville inte riktigt.. men hade kopplat och höll koll så det var bara in och köra igen. och då var det inga problem..