tisdag 22 juni 2010

Guiness rekordbok nästa?

I morgon blir den lilla - Tetris? - nio veckor. När hon kom hem i lördags hittade hon en fläck på mattan där en annan hund (inte Zelda) hade lämnat en liten doftmarkering. Den lilla gjorde likadant. Sedan dess har hon inte en enda gång kissat eller bajsat inomhus.
Skälet till att det går så överraskande bra är att hon signalerar så tydligt att det är dags. Det verkar som om hon först lägger märke till att hon är kissnödig, sedan kommer på att hon nog ska kissa någonstans. Efter det börjar hon leta efter ett lämpligt ställe, långt innan innan läget är akut. Det gör att hon kan hon hålla sig medan hon blir utburen. Eftersom hon är självsäker och orädd har hon inget emot att kissa på ett nytt ställe medan bussar, cyklar och skateboards susar förbi...
Vilken hund!
Såhär säger uppfödare Gerd:
"Hundar är ju renliga av sig och har, om det finns utrymme, en toalett lite avskilt från mat- och sovplats... Det är förresten lika med hästar, en häst som har stått i stor box hela sitt liv har toaletthörna, jättelätt att mocka, medan en "spilthäst" har lärt sig att man måste sk-a där man står."
Den lilla har vuxit upp som "boxhäst" - kunnat gå ut när hon har behövt göra ifrån sig, oj vilken nytta vi har av det idag!
Särskilt intressant eftersom CC anses ta längre tid på sig att bli rumsrena än många andra raser.

2 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Verkar ju nästan vara för bra för att vara sant! Vilken fantastisk liten valp du har hittat. Men så letade du ju ett tag också.

Buzz ligger just nu och sover på sitt nya (tvättbara) gotländska fårskinn som mina föräldrar levererade till Waterloo förra veckan. Det går framåt för oss med. Önskar dock att han hade någon kineskompis att leka med. Har inte sett en kines i Belgien sedan jag köpte honom i augusti förra året! Funderar på att leta reda på några kineser när vi kommer till Sverige i juli. Inte minst för att få se Buzz reaktion! :-)

PS. Tetris var ett kul namn! Lättare än Nyxi. DS

Anonym sa...

Du får tacka uppfödaren som gett valpen de bästa förutsättningar att utvecklas som en riktig hund!
Men du kan också vara nöjd med dig själv, den lilla skulle inte klara sig utan en så observant matte!
(men alla valpar håller sig när de blir burna)
Du kan nog börja skissa på meddelandet till Guinness!