lördag 19 juni 2010

Och vad hände när vi kom hem?


Zelda är inte helt nöjd.
För det första får den lilla godare mat - rått kött med grönsaker och annat som uppfödaren blandar själv och som vi fått med oss till de närmaste dagarna. För det andra vill hon leka med Zeldas leksaker. För det tredje vill hon gå på Zelda när hon ligger, det vill inte Zelda som fräser ifrån.
Bild: Zelda har motat bort den lilla som ville lägga sig intill henne, så nu sover de i varsin ände av soffan.

9 kommentarer:

Petra sa...

Grattis till lillan. Zelda smälter nog snart även hon.
Undrar vad den lille gör när hon träffar er store ståtlige granne Casper?
Kul om du fotade dem båda tillsammans nu när de är valpar.

Lyckopiller sa...

haha...Ådi har oxå alltid tyckt att valparna ( Elof o Ella) som flyttat hos oss har varit lite "äckliga"

Katarina sa...

Tror också att Zelda snart smälter. Men det där med maten är ett problem, tycker jag. Leia skall äta 4 gånger per dygn och Nanna två. Hur gör man?

Unknown sa...

Jag får nog ge dem mat vid olika tillfällen, och inte låta Zelda vara med när den lilla äter, i alla fall nu i början. Funderar på att fortsätta med den hemlagade maten, i så fall kommer naturligtvis båda hundarna att få samma, då kanske det lugnar sig...

Anonym sa...

Zelda borde ha privilegier som att ligga i soffan - hon måste ha ställen där hon får vara i fred och som valpen inte når. Valpen borde dessutom inte vara i möbler som den inte själv kan ta sig upp i.
Och Zelda borde också få rått kött, det borde ju alla hundar få varje dag! Att mata dem enskilt är definitivt en god idé.
Lycka till!

Unknown sa...

Zelda får vara i soffan förutsett att hon frågar först, och redan nu har lillskruttan förstått att hon inte ska kliva på Zelda, utan ta det varligt och hålla reda på sina fötter. Så snabbt gick det för Zelda att förklara vad som gäller.
Nu ligger de båda på golvet med någon meter emellan, antagligen lika trötta båda två efter nattens övningar...
Zelda har många tänkbara liggplatser dit valpen inte når - men det verkar som om hon väljer att sätta gränser direkt snarare än att dra sig undan. (Hon har ju träffat valpar tidigare när hon varit hos sin uppfödare och jag varit bortrest, så hon har tränat...).
Och ja, till frukosten idag fick Zelda av valpens medhavda matsäck, annars hade det ju blivit väldigt orättvist.

Anonym sa...

Så bra att Zelda har så mycket skinn på näsan att hon talar om för valpen vad som gäller!
Det svåraste är väl att vara "rättvis" när valpen är så ursööt och ny och behöver så mycket uppmuntran och kontakt för att finna sig tillrätta. Vi håller tummar och tassar!

Anonym sa...

Oh vad det verkar vara roligt med en lillasyster till Zelda! Det är så spännande att läsa vad de gör och hur de reagerar på varandra. Jag har läst din blogg sen Zelda var valp, jag har läst boken om Zelda och jag är så förtjust i din fina, fina lilla hund. Det här blir en rolig sommar! Tack Åsa!
Carina

Unknown sa...

Just den här valpen har själv en massa skinn på näsan - hon har inte blivit rädd för någonting än, och leker som om hon känt oss hela sitt liv...