lördag 5 juni 2010

Kinesisk Kameleonthund 3


Och nu har hennes öron rest sig!
Foto: Gerd Bastholm

12 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Åh! Jag som önskar att Buzz öron också står upp. Jag tycker det ser lite kaxigt ut. Kul att du kommer får två uteseendemässigt olika hundar. Det är verkligen fantastiskt att CC kan vara så olika! :-)

Unknown sa...

Vi får väl se om de fortsätter att stå, det blir ytterligare något som framtiden får visa...

Britt Marie sa...

När jag hade collievalp 1972 klistrade man ett-öringar på örontipparna så att de skulle tippa ner. Vilket korkat påhitt, tycker jag nu och förstår inte alls hur jag kunde hålla på med sånt!

Becca & Olga sa...

Åhh så söt! Du måste ju sitta som på nålar nu!! :D

Unknown sa...

Jag (vi?) ska hälsa på henne på onsdag, det är fantastiskt roligt att vara med såhär nästan ända från början...

Marie Christine sa...

Hej Åsa! Jag har en valp från samma kennel född i mars. Just den tiken du valt tittade jag med längstansfulla ögon på och bannade mig själv: Jag ska bara ha EN hund - iaf just nu :-) Senare kanske, så det blir lite större åldersskillnad, men inte nu. I alla händelser tyckte jag mycket om hennes färgställning. Min lilla Qvittra föddes svart och är numera viltgrå. Öronen står ibland och ibland hänger de. Jag har givit upp tejpandet. De får bli som hon vill ha dem :-) Har du ställt ut din Zelda något? Hälsningar från Marie

Unknown sa...

Hej Marie! Välkommen, så kul att du hittat hit! De flesta verkar ju vara överens om att det mesta blir lättare om man väntar ett tag med att skaffa hund nummer två. För oss är nog åldersskillnaden på 2 år idealisk - Zelda har mognat och blivit en glad och träningsbar hund, men hon är fortfarande intresserad av att fara runt och leka. Tydligen kan det bli tråkigare om den äldre hunden redan hunnit bli "tant"/"farbror" och då inte uppskattar den unga hunden lika mycket. Fast det är nog väldigt individuellt, du får väl se hur länge du kan hålla dig...
Jag har sett Qvittra på Kennelns hemsida, hon ser ju alldeles ljuvlig ut.
Skulle vara kul att få höra hur hon är i temperamentet!
Och ja, lilla Rosie (?) är hur söt som helst - kanske blir hon också grå...

Unknown sa...

Glömde att svara på sista frågan: Zelda är utställd med tre tvåor på officiella utställningar, och god kritik (bla.a. BIR valp) på inofficiella ditto.
De första tvåorna berodde huvudsakligen på att jag inte kunde visa henne, den tredje (när hon gick och stod riktigt bra) på att domaren upptäckte att hon saknar andra premolaren, något vissa domare tycker är oviktigt, andra anser ska ge en automatisk tvåa...
Men vi har inte givit upp, Avesta nästa, nu på lördag...
Tittade på Qvittra i norska hunddatabasen - där finns bara ett foto från när hon var pytteliten (och svart). Kan du inte lägga upp ett till så vi får se hur hon ser ut nu?

Anonym sa...

Såg att ni skall till Avesta nu i
helgen, du skrev lördag, men det är
söndag för gr 9. En av mina vänner
åkte fel dag med 5 hundar en gång.
Det står tydligen också fel datum
på en del PM, men det som gäller är
det som står på ringfördelningen.
Lycka till, Avesta är trevligt.

Unknown sa...

Himmel - tack för påminnelsen, visst är det söndag som gäller!

Marie Christine sa...

Tack för tipset om norska sidan! Visste inte att jag kunde lägga upp bilder själv där. Nu har jag gjort det :-) Jag tänkte anmäla henne till Högbo 5 september, det är på hennes 6-mån dag, alltså tidigast då hon får ställas ut på officiell utställning. Ska se om jag kan hitta något inofficiellt innan dess, så vi får lite träning... det behövs alldeles säkert! Jag har haft hundar i hela mitt liv men Qvittra är en enklaste och mest lätthanterliga hund av alla. Rumsren inom ett par veckor. Glad, trevlig och självständig, dvs hon kräver inte alltid uppmärksamhet, hon kan roa sig själv! Hon måste inte nödvändigtvis vara där jag är utan leker för sig själv i ett annat rum ibland. Ute är hon pigg och modig. Hon reagerar på nya saker och ljud men avreagerar snabbt. Ingen bestående rädsla för något. Hon älskar alla, hundar och människor. Vi leker mycket, mest brottning - bitas och knuffas - hon älskar det. Oj, det blev långt det här :-) Kanske ses vi på någon utställning framöver!
Hälsningar Marie

Unknown sa...

O så roligt att höra att du är så nöjd med Qvittra! Ska genast titta på de nya bilderna.
För dem som inte hittat den norska CC sidan:
http://www.chinesecrested.no/no/
Varning: vanebildande