onsdag 9 juni 2010

Hälsat på valpen!



Idag har vi hälsat på valpen. Zeldas intresse var ganska exakt noll - hon tyckte inte att den lilla var det minsta intressant, men inte heller skrämmande eller irriterande. Jag kämpade för att försöka få till en bild där Zelda tittade på den lilla, men kom på att det hade varit ljug - precis såhär neutral var hon.
Som ni ser verkar lillskruttan ha i stort sett alla kända färger i ett högst personligt arrangemang. Hon är glad, aktiv och intresserad av sin omgivning... och förstås väldigt söt!

18 kommentarer:

Anonym sa...

Gud så söt, ser nästan ut som en
liten rävunge. Pälsen ser mycket
bra ut redan, spännande att se hur
färgen blir.

Britt Marie sa...

Väldigt söt är hon! Har du bestämt namnet än?

Unknown sa...

Nej, hon kan ju inte heta lillskruttan resten av livet. Det ska vara något som inte låter som Zelda - Selma t.ex. gå bort. Det ska inte vara ett namn som är populärt bland barn - Flora, Julia och Beata går bort.
Det ska helst inte föra tankarna alltför snävt i någon riktning - Nemi (som annars hade varit perfekt) går bort, hon kanske inte alls blir någon gothtjej.
Leia skulle fortsätta på prinsesstemat, själv är jag svag för Nyx trots att ingen annan gillar det.
Förslag tas tacksamt emot!

Anonym sa...

Lillvalpen är bedårande söt! Zelda kommer säkert tycka den är mer intressant när den är vaken och vill leka med henne. Två namntips: Zoya, men kanske för likt Zelda, Tosca, det är ju bl.a. en chokladbit och valpen är ju just nu delvis chokladfärgad, och kommer nog för alltid vara en godbit!

desperat hemmafru sa...

Åh vad jag avundas ditt initiativ att skaffa en hund till! Själv är jag alldeles för feg. Tänker så där svenskt praktiskt, som belgare inte alls verkar göra...

Nu ska jag minsann försöka "läsa mellan raderna" varenda dag. Är det övervägande bra eller dåligt med två hundar??? Är väl korkad som tror att du kommer att ge glasklara svar på den frågan ;-)

Hm, namn? Prinsesstema? Hatshepsut? Nä, skojar bara. Här kommer några förslag:

Farida (Egytisk drottning)
Märta (Norsk prinsessa)
Amira
Belle (Disneyprinsessa)
Talia (Törnrosa)
Cordelia (dotter till Kung Lear i William Shakespeares pjäs)
Lenore
Fiona (Shreck)
Ofelia (Hamlet)

Annars gillar jag Leia bäst av dina förslag! I stället för Nyx skulle du kunna ta Zyx! Visserligen en halstablett på apoteket, men ett ganska coolt hundnamn nu när jag tänker efter.

Maria sa...

Så roligt med din nya lilla hund!
Jättegullig. Påminner lite om Ebba som valp. Asta, Kiwi, Pixel, Java.... Själv är jag svag för tvåstaviga namn som ju är lättare att använda vid inkallning. Ska fundera vidare.

ej hundägare sa...

Så söt! Zelda har ju faktiskt ingen aning om att hon är en blivande flockmedlem hemma i Sthlm...

Unknown sa...

Var o klippte mig idag hos Mia som berättade att när de skaffade sin andra hund låtsades den äldre inte om den de första fyra dagarna. Sedan började den leka med nykomligen. och sedan dess är de oskiljaktiga.

Anna sa...

Awww så söt! Idun eller Ayla ger jag som namnförslag ;)

Arlo sa...

Flora kan hon heta, eller Daphne eller Lori eller Holly eller min favorit Ruzzin, Rozina, Rozita eller kanske Rakel?

Anonym sa...

Zelda kan knappast motstå lillskruttans beundran i längden!
Ett tvåstavigt namn som slutar på vokal funkar i alla lägen; som Foxy eller Lara (Pasternack)

Olga da Polga sa...

åh vilken söt liten virvel! så spännande att inte veta hur hon kommer se ut eller vem hon kommer bli eller heta!

Lize sa...

Så söt en liten chokladtjej mot en stor vit choklad Zelda :=) Tycker nog att Leia låter bra på lillskrutten, Spännande är det i allafall i hennes uppväxttiden om hon förändras mycket i färgen men tror nog hon håller till en ljus choklad färg till vuxenålder.. gissar jag... och förresten så tackar vi jättemycket för paketet som kommit idag till oss.. kolla i vårans blogg... :=)

Unknown sa...

Hej Lize! Grattis igen, och kul att det går så fint för halvbrorsan på utställning!
Ifall någon undrar över "lillskruttan" så brukar jag kalla Zelda för skruttan, skruttis och skrutthund, då då blev det "lillskruttan" av bara farten...

Marie Christine sa...

Jag tycker inte Zelda ser neutral ut gentemot valpen. Precis sådär gör alla vuxna hundar i sällskap med valpar. De höjer liksom halsen något och har "överseende" med valpens närvaro. Valpar är ofta väldigt näriga mot de vuxna. De hoppar och biter dem i baken och de klänger och slickar dem i mungiporna. En valptrygg vuxen hund höjer bara halsen och låter den lille hållas. Det ska mycket till för att den vuxne ska reagera och intressera sig för valpen. Jag tycker Zelda ser ut som om hon fattat precis vad som gäller. Hon blir en bra mentor åt den lille. Även om vi tycker vi fostrar våra hundar bra så finns det inget som går upp mot en trygg vuxen hunds fostran av en valp.

Unknown sa...

Tack. Jag har mycket att lära, detta är ju en ny situation för mig...

Becca & Olga sa...

Oj vad hon vuxit! Så spännande :D

Marie Christine sa...

Ett namnförslag som går lite i stil med Nyx är Trix som är könsneutralt och inte för tankarna annat än till att det kan röra sig om en valp med eget kynne. Mitt eget alternativ till Qvittra var Flinga, men det skulle ha passat bättre på Zelda som ju har den rätta färgen.