lördag 15 maj 2010

Casper - 17 veckor.


Det är obegripligt att denna jättehund är en bebis på 17 veckor - lite drygt fyra månader... Jag har sett studier som visar att barn som är stora för sin ålder ofta får det svårt eftersom det ställs för höga krav på dem. Om de är sju men se ut som nio kan de ständigt bli tillsagda för att de inte sitter still, inte kan förutse följderna av det de hittar på osv. vilket på sikt är nedbrytande för en liten individ. Motsatsen gäller för barn som ser yngre ut än de är - det ställs för låga krav på dem, vilket inte heller hjälper deras utveckling.
När Zelda var lika gammal som Casper var hon en vansinnigt söt desorienterad och okoordinerad dunboll som kissade där hon råkade befinna sig, sprang in i möbler och blev rädd när vi lekte med henne.
Casper har helt klart för sig att det är ute han ska kissa, även om han inte alltid hinner som han hade tänkt, han har en häpnadsväckande kontroll över sina långa ben, och han leker entusiastiskt och frimodigt även med människor han inte känner särskilt väl.
Så istället för att ta allt detta för givet - han är ju så stor - säger jag hurra för Casper som utvecklas så fint!
Växer gör han också: nu väger han 30 kg och är 66 cm hög.

PS: För eventuell nykomling till bloggen: Zelda är nu rumsren, hon kolliderar inte längre med omgivningen, och hon leker gärna fast bara med människor och hundar som hon känner.

4 kommentarer:

Britt Marie sa...

Söta, fina Casper! Vi råkade på en Grand Danois-tik, jämnårig med Casper härmdagen. Men eftersom regnet vräkte ner och valpen stod i dörröppningen mellan ett stall och en gödselhög hälsade vi aldrig på henne. Men jag hann se den härligt långbenta kroppen krumbukta en stund. Det kanske blir fler tillfällen.

Anonym sa...

En extemporerad tanke: att få Casper och Zelda att bli bästisar - vore inte det en utmaning?

Anonym sa...

Ser fram emot en freestyle-performance där Zelda hoppar upp på Casper och far runt och mellan hans ben...

Anonym sa...

Jag undrar vad Caspers uppfödare skulle säga om det?
Annars är det roligt att se att huvudet håller på att växa ikapp
öronen, han blir mer och mer vuxen.
Han är ljuvlig.