fredag 28 maj 2010

Kinesisk kameleonthund.


Såhär såg Zelda ut när hon var ungefär 8 veckor. Hon hade alldeles rak päls, men den har ändå blivit litet vågig nu när hon är vuxen. En del valpar jag har tittat på har varit nästen lockiga, men tydligen säger inte det så mycket om hur pälsen kan bli senare.
Tror att jag ska börja kalla rasen för Kinesisk kameleonthund - en valp som är nästan svart kan bli vit senare i livet, en rosa nos kan mörkna och inget av detta går att förutse på något exakt sätt. Spännande!
Det var för övrigt något i blicken som gjorde att jag föll för just Zelda, och detta något har hon lyckligtvis kvar...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Zelda är unik!
Jag som hela tiden försökt bromsa din andra hund hoppas att du (om du nu nödvändigtvis måste) skulle börja leta efter någon helt annan ras, för att undvika risken att du jämför nykomlingen med Zelda (givetvis skulle du aldrig falla i den gropen!)

Tror du att stämmomiddagen skulle ha varit lika mysig med en hund på var sida?

Unknown sa...

Den hade kanske blivit fartigare...

Astma och Allergiförbundet -Skellefteå lokalförening sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Antagligen...och ingen skulle ha en chans att sitta nära dig.

Britt Marie sa...

Kameleonthund verkar vara en bra benämning på CC. Det är verkligen fascinerande att de ändrar färg och andra kännetecken så radikalt under uppväxten. På registreringsbeviset står väl färgen de har vid 8 veckors ålder, men sen stämmer den alltså inte när hunden ska ställas ut eller tävlas i andra sammanhang. Knepigt!