tisdag 11 maj 2010

Tisdag - och vi är ikapp!

Idag är det klickerkurs igen, och här får ni se hur långt vi kommit med att plocka upp en leksak och lägga den i lådan. Lägger även upp "åttan" som den ser ut idag, nu behövs ingen styrning med händerna längre.
Skulle CC vara dumma/svårlärda?
(Just nu har jag glömt att det tog en evighet innan hon kom på att hon skulle lyfta upp leksaken - hon bara puttade på den med nosen, om och om och om igen...)

10 kommentarer:

ej hundägare sa...

Inte för att jag vill vara näsvis :>)... men är det i lådan eller handen HON lägger leksaken?? Bra gjort, hursomhelst!

desperat hemmafru sa...

Oj vad duktiga ni är!!! Nu måste vi lära oss lite också! Trots att Buzz är sex år verkar han inte alls ha svårt att fatta. Tycker han verkar minst lika lättlärd som alla andra hundar. Så det så!

Anonym sa...

Bugar mig i stoftet! Det var jag som slängde ur mig att CC inte hör till de fiffigare - något jag sett i en lista och anammat (min ras kom på tredje? fjärde? plats...)
Efter att ha "mött" Zelda har jag reviderat min uppfattning om CC! Jag är imponerad över er uppvisning!

Britt Marie o rudi sa...

Grattis! Trägen vinner!

Anonym sa...

Vad duktiga ni är du och Zelda.
Hon gör det ju med glädje också det
tycker jag är det viktigaste. Det
här var dagens höjdpunkt att se,
Nu ska jag ut och plocka bajs i
valphagen.

Anna sa...

Nej inte är dom dumma/svårlärda inte, det är bara fördomar ;) Har haft Border collie tidigare och min äldsta kines slår den med hästlängder när det gäller inlärning. De övriga 3 är lika läraktiga som vilken annan hundras som helst.

Duktiga ni är, roligt att se :)

Anonym sa...

Apropå Annas kommentar: jag har blivit övertygad om att de individuella skillnaderna i inlärning/problemlösning är större än mellan raserna! En stimulerande miljö har kanske avgörande inverkan?

Unknown sa...

Jo, jag undrar hur många timmars träning en genomsnittlig bordercollie eller schäfer får under sina första två år, jämfört med en genomsnittlig CC eller pekinges (de två jag känt var smarta men otränade...)

Lyckopiller sa...

Märks att ni jobbat hårt. Härligt när det ger utdelning.

Anonym sa...

Har aldrig tänkt på hur mycket tid ägarna lägger ner på t.ex. schäfrar för att alls kunna ha dem bland folk, medan många små hundar bara får hänga med...