söndag 30 maj 2010

Dagens inlägg: ett tänkvärt citat.


"When you correct a dog, you are actually punishing him for your poor training."
Susan Garrett
Bild: www.dogstardaily.com, värt ett besök.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant!

Gudrun sa...

Det var ju det jag skulle ha svarat instruktören när hon bad mig picka Alfons i huvudet! Men hon förstår kanske inte engelska... Då hade jag kunnat picka henne i huvudet! Så vet hon hur det känns att bli straffad för att man inte förstår!

desperat hemmafru sa...

Oj så träffande! Faktum är att min hundtränare här i Belgien säger att jag har en korkad hund. Inte beroende på hans uppförande, utan på grund av sina fördomar mot sällskapshundar (är min alldeles privata tolkning). Men jag har en smart hund! Och jag känner precis just så. Att straffa min hund när den inte "lyder" är bara det yttersta beviset på att jag inte lyckats förmedla vad jag vill.

Nikes matte sa...

Tack Åsa för ett mycket bra citat. Och så kan jag inte låta bli att kommentera Gudruns kommentar som var på pricken och fick mig att skratta.

Lyckopiller sa...

Positiv inlärning.Träningen ska vara rolig. Det säger väl allt!

Unknown sa...

På kursen där Zelda träffade Alfons kom en kursdeltagare fram till mig och sa att hon hade blivit tvungen att omvärdera CC (Chinese Crested, inte Cane Corso).
"Tidigare har jag trott att de bara var bra på två saker, att frysa och att bjäbba. Men din hund är ju riktigt duktig". Hon sa det vänligt, och jag blev glad!

Kanske behöver Buzz tränare mer erfarenhet av rasen? Hans attityd riskerar ju att göra alla sällskapshundar på hans kurser "dumma" eftersom han inte tror dem om att kunna lära sig så mycket.
Nu får ni ligga i så att Buzz slår honom med häpnad!

Britt Marie sa...

Jo, det citatet är mycket bra. Och mycket bra var tipsen till hemsidorna med mycket och intressant läsning!

Becca sa...

Så sant så sant! Håller med till 100%!