lördag 25 augusti 2012

Dag ett...

Så här såg smådamerna ut medan jag tränade på att gå argt, resa mig graciöst (!!) ur sittande, vara välkomnande... vi märker hur stela vi är när Pia, vår dansare/koreograf/instruktör, visar exempel. Hon kan gå argt, eller resa sig från sittande på tio olika sätt, alla ser snitsiga och eleganta och uttrycksfulla ut. Resten av oss har en betydligt mer begränsad repertoar... (Vi är glada om vi kommer upp överhuvudtaget, och arga är vi aldrig utåt...)


Hundarna har fått träna att springa på tre ben, att skaka på huvudet, att korsa tassarna m.m.
Dessemellan god mat och så får jag Nemis beteende i perspektiv - det är inte ara hon som skäller på de andra hundarna, det känns på något sätt bekräftande. De andra mattarna kämpar också med att få ordning på sina voffsingar, så vi har kunnat byta tips och erfarenheter. 
Ni skiner solen och vi ska straxt iväg!
Hundarna njuter av att kunna ta sin första morgonpromenad utan koppel, utan hundmöten, utan oväntade ljud. Nu känner de sig trygga i miljön, i morse kom de loss i ett kinesrace på gräset, härligt att se!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som om ni har en riktig kalashelg :)
Visst är det lite skönt att se att fler tampas med samma "problem" som en själv... Och hundar är ju just hundar, så vad sjutton. Lite skall och annat får man liksom räkna med! :)

//Jenny o Brio

Eva sa...

"Resa sig graciöst"????
Där försvann alla eventuella freestyle-tankar här;)
Låter som om ni har/får en härlig helg!
Fast tjejerna ser ut som om de funderar en del på vad matte sysslar med...

eva s sa...

Gå på 3 ben låter spännande

Olga da Polga sa...

haha vilken innehållsrik helg hittills! Jag tror ni kommer hem igen fyllda av nya insikter och kunskaper!

Britt Marie o Rudi sa...

...och tur med vädret har ni också!
Vi ser fram emot nästa rapport!

Lyckopiller sa...

Härligt Åsa! Blir så roligt att få se dina filmsnuttar när ni tränar sen. Fast jag har svårt att tro att du kan se arg ut ;D

Unknown sa...

Till Eva: nej, det är inget krav att man ska kunna resa sig, men för oss med små hundar kan det var bra att ibland vara på deras nivå. Och har man tagit sin ner måste man på något sätt ta sig upp...

[Anna] sa...

Åh vilken rolig träning :)