måndag 13 augusti 2012

Alla dessa utmärkta tips...

Hur klarade vi oss utan hundbloggar? Igår halkade jag in hos Fredrik Steen, där visade han hur han väntar på sin tur innan han ska tävla. Han har olika "väntpositioner" för olika tävlingsgrenar så att hunden alltid ska veta vad som ska hända.
Att jag inte kommit på det av mig själv!
Så nu ska vi hitta på en freestyleväntposition och en HTMväntposition. Särskilt för Zelda som mår som bäst när hon vet precis vad som ska hända låter detta hur klokt som helst!
Och så har Zelda gästspelat i Memeas blogg på temat att generella sanningar ska tas med en nypa salt...

4 kommentarer:

Olga da Polga sa...

och den här bloggen är en av dem!

men hjälp, jag hade ingen aning om att hundarna enligt generella sanningar inte får ligga så som de själva vill när man har dem i bur inför utställning eller andra slags tävlingar! En och samma hund kanske börjar med att ligga med huvudet utanför för att iaktta, sedan kryper längst in för att sova ifred därefter med huvudet utanför igen ...? Har aldrig tänkt att det skulle kunna ha varit något fel i det. Så skönt att jag sluppit oroa mig över "positionen i buren" bland allt annat man oroar sig på tävlingar ;-)

eva s sa...

Verkligen bra skrivet av Memea :)

Britt Marie o Rudi sa...

Men så smart jag är då! Innan vi går in på planen vid rallytävling lägger jag Rudi, han får en ostbåge från vänster sida, jag tar av koppel och halsband, sen sätter jag honom och så kliver vi in och börjar tävla! Det är en signal-rutin för Rudi som bara gäller rallytävling. EN ostbåge när han ligger innan start och en hel plastpåse med tio stycken efter målgång. Den påsen ligger och väntar vid vårt "läger" och dit rusar vi ikapp! Ostbågar förekommer enbart vid rallytävling och är värda guld för Rudi.
Vid våra andra tävlingsgrenar har jag inga start/mål-signaler. Men när det gällde rallyn föll det sig naturligt att hitta på en.

Ewa Ivarsson sa...

.... ja Fredrik Steens blogg har jag tipsat om i en annan fråga, har glömt vilken, men han är bra tycker jag, inte bara när det gälelr tävlingar utan generellt hundvett/uppfostran och info.. så hans och din blogg läses dagligen... jag har lärt mig så mycket av dessa!