söndag 12 augusti 2012

Att döpa ett moment....

För att få litet omväxling har vi börjat lära in ett nytt moment. Nu har hundarna förstått vad de ska göra och nästa steg blir att hitta ett kommando.
Det finns många olika sätt att tänka, jag försöker ha så få kommandon som möjligt.
Stå på bakbenen och snurra blir "upp""snurr". Stå på bakbenen och gå runt mig blir "upp""runt". En annan modell är att ge varje trick ett eget namn, så att gå runt på alla fyra kan heta "runt" men gå runt på bakbenen kan heta "rio" eller "bläckfisk".

Det hundarna gör på klippen tycker jag är ett solklart fall av "genom". Fast "genom" säger jag när Zelda ska byta från fot på ena sidan till den andra, detta för att hon inte ska tro att vi har övergått till slalom och att hon ska fortsätta att gå mellan benen (det blev en del kollisioner innan vi redde ut detta...)
Borde nog ha kallat det för "byt" istället, men det är nog för sent att ändra nu.

Det vore fint med ett kommando som betyder "Om du ser något du kan springa igenom så spring igenom det", men då har jag ju gått från att benämna trick till att lära dem svenska... tänker jag....

5 kommentarer:

Margareta sa...

Det är jättesvårt att i förväg veta vilka kommandon man ska använda för att det inte sen ska "kollidera" på något vis. Vilka kommandon använder du?

Har följt din blogg från start och tycker det är roligt varje dag att läsa den.

Unknown sa...

Jag försöker med riktningskommandon - framåt, bakåt, runt som gäller oavsett hundens läge, sedan de vanliga sitt, ligg, snutt, spinn osv...

ej hundägare sa...

Kanske "Tunnel"...

Britt Marie o Rudi sa...

Är "under" ledigt? Annars kan det ju passa här...

Britt Marie o Rudi sa...

PS Rudi svarar på bloggen i morgon, han är för trött i kväll :-)