måndag 2 april 2012

Vi testar overaller.

Här ser ni två overaller varav den ena inte faller Nemi i smaken, medan den andra fungerar hur bra som helst . Kan ni gissa vilken som är vilken?

Rätt svar: den översta som har ett relativt hårt ytterskikt och mjukt foder får tummen ner (ska jag ha den här på mig tänker jag inte gå), medan den nedre som är av fleece, specialbehandlad för att vara vattenavvisande och vindtät, går hur bra som helst.
Till saken hör att båda hundarna är vana vid tunna allvädersoveraller som de har på sig när det regnar...
Badade förresten Nemi igår (trodde att det skulle ingå när hon klipptes, men det gjorde det inte), det tog några minuter, vilken skillnad!
PS: Ngn som har en liten kines och som vill ta över den som inte fungerar för oss?

9 kommentarer:

Eva och Milo sa...

Vilka fina overaller dom har ,jag har en fråga. Min kille får väldiga tovor på benen av att ha overall, är det något du råkat ut för? och i så fall är det något man får ta eller finns det smidiga lösningar? Har ett spray som "löser upp tovor lite" så det blir lättare och reda ut./hälsningar Eva och Milo

Jeanette sa...

Min Milo hälsar att han förstår Nemi precis:) Vill inte heller ha ngt på helst men måste han så mjukt, följsamt och tyst ska det vara! Visst är det plättlätt att bada en nyklippt vovve;)

Unknown sa...

Till Eva: Jag har använt overallerna (Hurtta) mycket sparsamt, i princip bara vid ösregn. De är tunna och glatta på insidan och har inte gjort att pälsarna har tovat. Till Zelda har jag även leggings som bara sitter på benen, dem har hon vid snö som klumpar eller när det är väldigt lerigt, de har inte heller gjort att hon har tovat, så jag har tyvärr inga tips att komma med. Puffarna håller sig ju varma när de har pälsen i behålll...

Olga da Polga sa...

Mina italienare är ju inga kineser ;-) men är i behov av en till overall ... Deras kroppsbyggnad skiljer sig ju en del så den kanske inte passar?

Eva och Milo sa...

Tack för tippset =),jag har en huttra regnoverall som jag använder mycket sparsamt (bara vid hällregn) det är någon typ av kardborre knäppning på benen.Leggings har jag inte tänkt på, låter som något vi får fördjupa oss i inför vintern,det fastnar juh massor med snökokor på killen och vissa gånger har jag varit tvngen att gå hem p.g.a att det är för mycket i pälsen och att dom sitter illa.Tack återigne för tippset/Eva och Milo

desperat hemmafru sa...

Tänk att hon är så bestämd när det gäller overallen. :-)

Du kan inte tänka dig att "tvinga henne" ha på sig den ett par gånger? Det är ju möjligt att hon faktiskt vänjer sig? Buzz accepterar numera alla typer av overaller, även om det finns sådana han gillar bättre - typ fleeceoveraller. Men en fleeceoverall funkar ju inte att hålla värmen med på vintern. Då måste du ändå ha en goretexoverall tror jag. Det är i alla fall min erfarenhet här nere i Frankfurt. Fast till vintern har kanske pälsen växt ut så mycket att det inte är något problem?

Unknown sa...

Till Desperat Hemmafru: Jag tror att det är jag (och expediten i butiken som försäkrade mig att overallen satt som den skulle) som har varit okunnig. Den hon inte vill gå i sitter faktiskt inte särskilt bra. Inför vintern ska jag skaffa en från Hurtta, de har rätt passform, och då går det säkert fint även med Goretex eller vad vi nu hittar.
Eller så har pälsen fått växa ut, vi får väl se...
Till OdP: Tyvärr passar nog overallen i fråga bättre på en liten, jämntjock hund - på Nemi stramade den över bröstkorgen och glappade över magen (och jag lät mig övertalas att det ju såg fint ut...). Overallen i sig är fin, det är ett isländskt märke, så den är tänkt att fungera i kyla...

Eva o Milo sa...

Vill bara lämna ett tipps på bra täcke som passa min puff OB track (skylle) passa min lilla puff då det varigt tokkallt ute. Gillar iof inte att göra reklam. Heloverallen han har är kanon då det tokregnar, och för att skydda benen även om det ger honom tovor.Ibland får man välja kort tur med killen eller tovor. /Eva Milo

Sara Linderman sa...

Tusen tack för lyckönskningarna! Nu är den lilla damen på plats och hon har redan överträffat alla förväntningar. Det ska bli ett sant nöje att lära känna henne! Tänk att det kan lösa sig så bra till slut ändå.

Hoppas ni mår bra!