tisdag 17 april 2012

Kinesisk solhund 2 och Zeldas ögon

Klippningen visar sig ha varit utmärkt för Zeldas ögon - håret/pälsen framtill på huvudet är nu så kort att det inte kan falla ner i ögonen, och de rinner inte alls lika mycket som tidigare. Har även köpt Zilk Eye som ska testas.

8 kommentarer:

Olga da Polga sa...

söt!

Ewa Ivarsson sa...

Vilken blick!

Anonym sa...

Så vacker hon är !!! Jag tycker Du kan klippa lite till, upp emellan ögonen och även ng mm till över ögonlocken, så hon får mer synlig panna, och ännu mindre risk för hår i ögonen.
Tack för inspirerande läsning !!

Eva och Milo sa...

Vad skönt för lilltjejen , själv har Milo lite problem med rinnande ögon(dock beror det på en liten vikning av nedre ögonlocken och kanske också hår som stör ibland hade ett kanonbra medel som tyvär har slutats säljas såå jag ser fram emot din utvärdering av Zilk Eye ./Ha en underbar dag Eva Och Milo

desperat hemmafru sa...

Vad skönt att det hjälper med kortare päls för ögonen!

Ja, Prager ratler är det samma som en Prazsky Krysarik. Verkar vara en väldigt spännande och trevlig ras om man vill ha en liten hund som uppför sig som en "riktig" (?) hund. När jag var liten drömde jag om en "fickhund" men sedan var jag egentligen inte alls intresserad av hundar. Efter att Buzz kom in i familjen har jag på nytt blivit sugen på en liten hund. Inte pga modet, utan för att jag tycker att de är fascinerande på något sätt. Sedan gillade jag ju mina tamråttor och att bära omkring och mysa med ett litet knyte. ;-) (Fast så får kanske inte en hundmänniska uttala sig?) Vad säger detta egentligen om mig? Men har vi inte alla hund för den egna tillfredsställelsens skull? Inte håller vi väl oss med hundar för hundarnas egen skull?

Det som bekymrar mig mest med en liten, liten hund är att vår trädgård saknar staket och att vi har öppna trappor mellan alla tre våningsplan. Jag undrar alltså hur det rent praktiskt skulle funka med en liten hund i vårt hem. Sedan har jag förstått att en "sådan där liten skit" med kort päls inte alltid uppskattar kyla och dåligt väder så där värst mycket. Det gjorde i och för sig inte Buzz heller, men han har vant sig. Jag räknar därför kallt med att även en liten "råtta" kan lära sig att uppskatta olika sorters väder och när det blir fööör kallt får man väl helt enkelt lyfta upp den och ha den innanför jackan eller i en ryggsäck när man är ute och går. Jag fattar att det är en hund och inte en leksak, men jag fattar också att dessa små hundar är "handikappade" i många situationer som större hundar klarar utan att du ens tänker på det. Saker jag funderar på är t ex trappor, oförsiktiga människor och deras stora fötter, kyla, rovfåglar, stora hundar osv. Är jag galen som vill ha en så liten hund?

Och vem bestämmer om vi ska ha en extra hund till i huset? Tja, det ideala är väl om hela familjen vill samma sak. Jag och barnen vill gääärna ha en liten hund som sällskap till oss och Buzz. Min man vill egentligen inte ha hund alls, även om han nu för tiden inte ens vill lämna Buzz på pensionat utan helst vill ta med honom överallt :-) Han är rädd för bundenheten och har alltid varit. Fast nu drev jag igenom Buzz-inköpet och det blev ju hellyckat på alla sätt och vis. Men vågar jag satsa på en hund till? Eller är det bara "ha-djävulen" som slagit sina klor i mig? Tänk om det blir fel? Fel med Buzz, fel med en liten råtthund som inte vill gå ut och som man måste passa som en liten baby så att den inte ramlar eller försvinner? Barn växer ju trots allt upp, det gör inte en liten hund. Det är 15 års babyvarning där alltså. ;-) Tanken på en liten hund lockar i ALLA FALL. Och i slutänden kan jag bestämma själv. Jag är bara så rädd att det ska bli fel i stället för rätt. Och det gäller ju oavsett hund eller hundras. Och om jag ska vara riktigt ärlig så har jag samma rädsla vid alla typer av beslut. Ganska onödigt, eftersom man ändå inte kan se in i framtiden...

Unknown sa...

Till desperat hemmafru:
En hund är bra, två är bättre, enligt min (mycket begränsade) erfarenhet. Och det är väl klart att alla storlekar på hund har för- och nackdelar, men om du har längtat efter en liten hund är väl en PZ perfekt. Här kan du se Vildes freestyledebu, om inte maken mjuknar inför detta vet jag inte vad du ska hitta på:www.youtube.com/watch?v=baJ9_dgfHCM

Asta och Iris sa...

Härliga ärliga ögon:-))

Pennys matte sa...

Vilken god och nästan litet sorgsen blick - så vackert uttryck hos denna ljuvliga Zelda - mänsklig. Att se Er alla tre tillsammans gör mig lycklig!