onsdag 18 april 2012

Startklara!

Nu har kennelklubben givit Zelda dispens att tävla efter ögon op.
Vi tränar på, ibland går det hoppingivande bra, ibland riktigt uselt. Då tittar hon bara surt på mig och har en pratbubbla ovanför huvudet:
"Fot? I dina drömmar."

8 kommentarer:

Britt Marie o Rudi sa...

Bara att tuta och köra då! Svackor och toppar....jo, det känner vi igen, förra året var det mest svackor här, men i år känns det som om topparna kommer oftare i träningen :-)
Lycka till, om jag minns rättt, redan i helgen!

Anonym sa...

lycka till

Olga da Polga sa...

hejaheja!

sofia sa...

Måste fråga... Jag har en hund som är kastrerad (tik) och en som opererat bort analsäckarna. Jag tävlar med mina hundar i agility, lydnad och rally. Jag har ingen dispans från SKK, har aldrig hört talas om det. Gäller det att skaffa dispans för alla typer av operation eller bara vissa?

Unknown sa...

Till Sofia: för kastrerade hundar ges generell dispens, man behöver alltså inte söka. Såvitt jag har förstått ska alla andra opreationer bedömas (dels så att man inte får en orättvis fördel, dels så att hunden inte utsätts för olämpliga påfrestningar). Så har i alla fall jag förstått det. Det är kostnadsfritt men pilligt, veterinären måste fylla i sin del, sedan ska det vara ett antal kopior...
Jag ifrågasatte per tel om jag verkligen behövde söka dispens för att vi tagit bort inåtväxande hårstrån i ögat, svaret blev ett otvetydigt JA.
Antagligen är det många som inte hört talas om detta....

Unknown sa...

Till Sofia forts. Det är även karens (tävlingsförbud) efter en operation (inklusive kastrering), olika lång beroende på vilka medel hunden sövts med, kan vara upp till en månad. Det var när jag skulle kolla det som jag fick reda på att jag dessutom måste söka dispens för själva operationen.

sofia sa...

Jo att det är tävlingsförbud efter en operation visste jag så eftersom jag kunde planera operationerna blev det på hösten när tävlingssäsongen var över. Tycker nog det är lite konstigt att inte veterinären upplyste om dispens när hon visste att jag har aktiva tävlingshundar. Blir väl till att kolla upp med veterinären och skicka in en anökan till SKK då.

Unknown sa...

Till Sofia: jag sa detsamma när jag talade med Kennelklubben, att det hade varit bra ifall veterinären hade informerat.
Fick till svar att det är mitt ansvar som hundägare att läsa den information som finns för tävlande. och att det inte ligger på veterinären att upplysa om detta.
Tror som sagt inte att detta är särskilt uppmärksammat, vet inte heller vad som skulle kunna hända ifall man missar att söka dispens...