lördag 28 april 2012

Fel håll....

Det visar sig att jag har kört trimmern åt fel håll. Lockiga pälsar klipps medhårs, släta mothårs har jag nu fått reda på. Så igår tog vi ett mothårsvarv, det blev väldigt mycket bättre. Jag fick också höra att man kan klippa av hälsenan på små hundar med en trimmaskin, och att man därför måste vara mycket försiktig när man klipper bakbenen. Hu! Här ser ni den päls som försvann när jag vände trimmern rätt.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag klipper endast "ansiktet" på puffen, bara det är knepigt att få fint. Resten får hundfrisör fixa. Undrar om man kan gå en kurs i att klippa sin vovve.

sofia sa...

Jag har lockiga hundar. Klipper mothårs på alla tre. Blir lättast att få jämnt då. En kompis har springer spaniel. Hon rakar ner honom medhårs för att det inte ska bli så jättekort. (jo jag vet, man ska inte raka en spaniel, men han blir så fin!)

Jeanette sa...

Klipper alltid kroppen mothårs. Blir mkt jämnare om än ngt kortare... Benen handklipps med sax - dels för att vovve är så rädd om sina ben och "krånglar" vilket gör mig osäker med en stor trimmer i handen och dels för att jag då får en lite längre päls kvar där:)

Lyckopiller sa...

Låter läskigt att man kan klippa av hälsenan......?

Unknown sa...

Ni som kan hantera en trimmer - här finns kursdeltagare!

Jenny o Brio sa...

Det där var värdefulla tips för mig som är helt ny när det kommer pälsvård. TACK!