måndag 6 februari 2012

Ögonblicket innan poletten trillar ner:

Vi fortsätter med "hoppstå", nu ser det hyfsat bra ut, men i morse hade Zelda fortfarande inte förstått att det hela heter "stå".
Utan kommando hoppade hon och stod, jag har sagt "stå" när frambenen tagit i golvet.
Så vad tror hon att "stå" betyder?
En snurr, kanske?
Märkligt nog trillade poletten ner precis när vi tagit filmen nu på morgonen, jag körde litet till med att låta henne hoppa och höra "stå", sedan testade jag kommandot igen. Och då hoppade hon! Tre gånger i rad!
Jag ser framför mig hur vi äntligen, efter alla år, får till ett snitsigt "stå", det blir ju hur användbart som helst i ett freestyleprogram, och ingår även i lydnaden.
Vi jobbar på!
Nemis "stå" har försinkats av hennes bristande koncentration senaste veckorna. Hon har svårt att förstå att hon ska stå still när hon har hoppat...

2 kommentarer:

Marie sa...

Vad roligt att se!!

//Marie (klickerklok-kursen :-) )

Unknown sa...

Själv tycker jag att detta är alldeles otroligt intressant. Det är ju när vi tränar med hundarna som vi upptäcker om vi har lyckats göra oss förstådda eller ej.
Ofta har ju hunden inte en susning om vad vi menar, det är stort att de går med på att fortsätta träna, tycker jag.
Jag undrar om jag borde ha valt ett annat kommando än "stå" som hon ju kunde litet halvdant redan tidigare, jag ser detta som en uppgradering, för Zelda är det kanske något helt annat, fast som heter likadant???