torsdag 2 februari 2012

Mer hört:

Hört ett:
I går träffade vi en riktigt tovig liten hund. "Vart går du och får dina kammade?" frågade matten.
"Jag gör det själv", svarade jag.
Det var fel svar.

Hört två:
Såhär låter Nemi just nu, under soffan. Jag bad Memea lyssna, via telefonen, hon tyckte att det lät som om Nemi läxade upp sina obefintliga valpar. Det var likadant förra gången Nemi var skendräktig, fast jag tycker att det är mer intensivt den här gången.

7 kommentarer:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Min erfarenhet från min förra hund en strävhårig tax, är att skendräktigheten blir mer intensiv för varje gång. Under ca 3 veckor var hon inte sig själv och verkade må riktigt illa av det. Till slut gav jag henne Galastop, som dämpade skendräktigheten ganska snabbt. Men jag vet inte om det preparatet kan ha några andra biverkningar.

Olga da Polga sa...

åh så låter Elsa som ju blir enormt skendräktig när hon "blir diad" ... Kan inte minnas att Abba lät så under själva valpbäddsperioden - (snarare lät hennes valpar så ) - men senare och nu när hon busjollrar med sina söner får hon och de andra vuxna hundarna till liknande läten.

Olga da Polga sa...

förlåt igen, men lite intressant är det att när jag spelade upp det ljudet för mina hundar reagerade de inte alls, lyfte lite på öronen bara. Det är som att de helt förstår att det handlar om valpar som blir omskötta av sin mor och att de inte skall eller behöver lägga sig i. Ofta när de lyssnar på hundläten skäller de, springer till fönstret eller kommer fram till datorn ...

Christina Klosterberg sa...

Tror nog det kan var så att det kan bli intensivare, man kan undra vad hon säger egentligen?

Unknown sa...

Till Olga da Polga - klart att man ska fråga en annan hund om man vill veta vad hon säger...

Britt Marie o Rudi sa...

Rudi låg med örat mot datorhögtalaren när jag spelade upp filmen. Han suckade och flyttade sig en halvmeter...Han brukar gå igång och springa till fönster och dörrar när någon hund låter på datorn annars.

Eva sa...

Så kommer jag... Som iofs tyckte lätet var mycket intressant, men fastnade mest för det första.
Tänk - jag har aldrig förstått hur man kan skaffa/ha pälshund utan minsta intresse? Att inte kamma själv tycker jag är smått skamligt faktiskt:)