tisdag 21 februari 2012

Fler mysterier:

Här ser ni benen på två hundar som gått exakt samma koppelpromenad. Zelda (överst) måste raka vägen in i duschen, Nemi blir knappast smutsig alls.
Skumt!

8 kommentarer:

Anna sa...

Kanske dom har lite olika gångstil, även om det inte syns för ögat så kan t.ex. en minimal vridning i tassen få lera o smuts att skvittra högre upp.

Olga da Polga sa...

va mystiskt!

Britt Marie o Rudi sa...

Om Nemi, upptäckaren och Zelda, spatsererskan, gått samma sträcka måste det väl bli så?

ej hundägare sa...

Skillnad på smuts-/vattenavvisningsgraden i pälsarna?

Elisabeth sa...

Har också funderat över detta fenomen. Jag har 5 whippets och alla smutsar ner sig olika. Den som har "utställningsmässigt" sämst rörelser är den som blir smutsigast, tror också att dom viftar mer bakåt med framtassarna så att det skvätter. Intressant i alla fall, hade själv funderingar på att ställa denna fråga.

Pennys matte sa...

Det här vädret är inte lyckat för oss med pälshundar. Penny är dessbättre inte alls förtjust i vattenpölar och gegga så hon trippar runt eller hoppar över, men visst blir hon också smutsig. Det blir kortare promenader så här års och helst på breda torra trottoarer

Maria sa...

Ser ut som att äldst är busigast ;) Eller hur hände det här?!

Www.petdesign.se

Unknown sa...

Det beror i alla inte på antal steg - Zelda går mest stillsamt rakt fram, Nemi springer av och an. Gissar att det mest har med gångstilen att göra, plus kanske skillnaden i vikt - Nemi väger ungefär hälften av vad Zelda väger, så det blir kanske mindre stänk bara därför?