onsdag 15 februari 2012

Indoor dog?

Jag har alltid trott att en indoor dog är en hund som får komma in i huset, i motsats till en outdoor dog som bor i en hundgård eller hundkoja. Nu visar det sig att en indoor dog även kan vara motsvarigheten till en innekatt: en hund som aldrig går ut. Man skaffar en liten hundlåda och sedan är det klart. Tack Desperat Hemmafru för tematipset.
Som lämpliga innehundar föreslås bland andra kineser...

Bild: Detta ska de små liven inte behöva uppleva (om ni klickar på bilden så syns Nemi tydligare).

8 kommentarer:

Ewa Ivarsson sa...

mmm ser man på Ceasar Milan så är det alltför vanligt att hundägare inte går ut med sina hundar, av diverse anledningar, vilket gör mig beklämd..
Tänk vilken frihetskänsla för lilla Nemi...det kan nog många av hennes likar bara drömma om! Så bra de har dig hos dig!

Olga da Polga sa...

det finns bara ett ord för det - djurplågeri

anna sa...

Ibland kan man bara sucka högt över dessa galenskaper...
Har hört flera i det stora landet i väst som anser att italienaren är en trevlig innehund också (verkar rent storleksrelaterat, små vovvar inne, stora ute?). Lycka till säger jag, får se hur många dagar de står ut med en IG som inte får springa ute... Vet tyvärr flera som har låda till sin IG i Sverige också, för att IGn är svår att få rumsren. Jag vet inte alltså :/

Det är ju lycka att se sina hundar springa fritt i naturen:)

Åsa Johansson sa...

Tänkte samma som Olga.. djurplågeri.. hoppas verkligen inte aveln går till innehundar som för innekatter..

ej hundägare sa...

Inte minst ett av skälen till att jag inte har hund (eller katt). Jag är inte villig att gå ut på de tider som en hund ska ha rätt till. (Och när det gäller katter ska de ha fri tillgång att vara ute, typ på landet, är min åsikt.)

desperat hemmafru sa...

Ja, visst är det läskigt?!

Är ju lite sugen på en hund till. Tyvärr är inte maken det... Men jag sitter och letar lite nu och då på nätet. Igår letade jag chihuahuor. Hittade flera äldre hundar som man ville sälja av olika anledningar. Många var rumsrena och gick enligt säljarna på låda. Hade inte en aning om att det var så pass vanligt. Inte konstigt det blir traumatiserade hundar. Bristen på stimulans och utvecklingen måste ju helt förstöra dem. Man blir inget annat än illa berörd. Och så kände jag att jag ville rädda dem allihop...

Eva sa...

Bedrövligt är verkligen ordet! Har också hört talas om detta, men då från USA och hoppats att vi svenskar skulle vara klokare... De mönniskor som tycker att detta är ok skulle ha tvingats se den schnauzer jag såg i Vasaparken igår! Hans glädje när han såg en buskompis i rastgården! Hur kan man missunna en hund sådant?

Agneta sa...

Har hört detta från USA också, det finns en stolthet över att göra hunden till "innehund" - bedrövligt