fredag 25 juli 2008

Råtthund? Nja....


En god väns lilla dotter satt på övervåningen i deras hus och lekte med sitt marsvin. Plötsligt kom en liten terrier farande uppför trappan. Den kastade sig över marsvinet, sedan blev det begravning. Hunden tillhörde en kompis till min kompis, och den var på besök för första (och gissningsvis sista) gången.
Eftersom det har stått att CC användes som råtthundar har jag avvaktat litet med att låta Zelda träffa mina två små möss, Shish som är den mest sällskapliga i bild. Zelda har alltid varit intresserad när jag har öppnat terrariet mössen bor i, allteftersom har hon kommit närmare och närmare. De senaste dagarna har hon stuckit in hela huvudet, och Shish som är en nyfiken liten mus har kommit fram och nosat på Zelda. Zelda har inte visat några som helst råtthundstendenser, hon har bara nosat tillbaka. Försökte länge få en nos-mot-nos bild men fick ge upp. Hursomhelst så verkar i alla fall inte Zelda ha kvar någon uppfattning om att små möss/råttor ska jagas och avlivas. Tur det, för vi måste bo i ett av Stockholms mest råtttäta kvarter - vi ser dem så gott som dagligen på våra kvällspromenader. Rättare sagt - jag ser dem, Zelda bryr sig inte.
(Annat hade det varit med lilla Viktoria - henne hade jag fått släpa bort från hålet råttan hade försvunnit ner i, om hon inte hade fått tag på den först.)

Inga kommentarer: