tisdag 15 juli 2008

Gummimun och skryt!!!


Idag var vi hos veterinären - i slutet av förra veckan upptäckte jag en ny tand som betedde sig besynnerligt i Zeldas underkäke - den växte utåt uppåt (svårt att beskriva märker jag, men det såg i alla fall inte ut som om den skulle inordna sig i det som brukar kallas för "normalt bett"). Jag ringde Maria, uppfödaren, och försökte beskriva problemet. Hon tyckte inte att jag skulle oroa mig, men jag beställde en tid hos veterinären i alla fall, det är ju bra att ha en veterinär som känner Zelda, och även om det inte finns så mkt att göra (tandställning??) så ville jag gärna att en kompetent person skulle titta Zelda i munnen.
Här kommer skrytet: Zelda lät sig undersökas utan synlig stress och utan protester - tänderna, tassarna, hjärtat (vi passade på och gjorde en allmän översyn).
Resultat: Tanden hade ändrat läge bara på de här dagarna och satt nu precis som den skulle. Alla andra tänder var också på rätt plats. Det brukar ju sägas att valpar har gummimun, men vem hade väl kunnat tro att en tand kunde styra upp sig så snabbt?
Zelda var även precis som hon skulle vara i kroppen, varken för mager eller för rund. Allt var perfekt, och framförallt - hon var glad och avspänd under hela besöket! Den ängsliga lilla valpen kändes plötsligt avlägsen...

Hon har också börjat lära sig "vänta" i sittande och liggande (vi är uppe i c:a en sekund...).
Nu har jag jag skrutit klart för idag!
Undertecknat: Stolt!
Bild: så ska det se ut...

Inga kommentarer: