tisdag 6 juli 2010

Klappfri zon.


"Viiilken söööt valp!"
Händer kommer farande mot Nemi när jag har henne i famnen - stora händer, små händer, händer med ringar och händer med långa naglar.
Flertalet frågar inte om de får klappa, och frågar sig inte heller om Nemi vill bli klappad.
Det vill hon inte.
Jämfört med Zelda i ungefär samma ålder är hon mer bekväm med andra hundar, och mindre bekväm med okända människor.
Så nu utropar jag en klappfri zon runt oss båda när jag bär henne.
Jag har dessutom hittat en bra replik:
Jag drar mig bakåt så att klapparen inte kommer åt, och säger:
"Vänta så ska vi se om hon vill hälsa på dig."
Sedan sätter jag ner Nemi, och så får de försöka locka henne att komma fram och hälsa. Ibland vill hon, oftast vill hon inte.
Hon ska i alla fall aldrig behöva bli tvångsklappad för att jag håller fast henne.
Och jag skulle kanske pröva med att själv se surare ut...

6 kommentarer:

Becca & Olga sa...

Jag har har samma problem med Olga (spec när hon var valp) folk kastar sig fram och frågar inte ens om de får klappa! Endel släpper ju också fram sina hundar utan att fråga om jag vill att de ska hälsa, och ibland ser man ju på Olga om det är ngn riktigt stor burdus hund att hon blir lite avvaktande. Jag säker snällt ifrån att jag vill inte att de ska hälsa eller klappa. Blir dom sura får dom bli det, ska ju inte blir bästisar med dem iaf ;)

Anonym sa...

Bra att du värnar om Nemis integritet; det måtte vara ett problem när hon är så söt!(Hon är ju sötare än nödvändigt)
Och din lösning är genialisk!
Idén att försöka se avvisande ut
är knappast praktiskt genomförbar?

Lyckopiller sa...

Ella vill heller inte bli klappad på av dom hon inte känner. Så vi känner igen problemmet. Men det är ju såklart värst när hundarna är små sööööta valpar. Då är det som att folk tror att de är allmän egendom. Svar på din fråga: Ludde är ganska stor, skulle tro att han ligger på 33-34 cm nu och han kan ju bli större än eftersom han bara är 10 månader.

Malena sa...

Det där har stört mig väldigt länge. När vår fralla var valp sträckte alla ner händerna, även nu när vi suttit på tunnelbanan så sträcker de bara ner handen utan att fråga. Det händer samma sak väldigt frekevent med vår Cane Corso Ivar att människor sträcker fram handen. Ivar som kan bli väldigt rädd i vissa sammanhang gillar inte när de gör detta. Han biter aldrig någon, han bara hoppar rakt bakåt mot mina knän...
Vart tog all respekt vägen?

Eva sa...

Det där äe verkligen ett stort problem.En av mina nu, Jesper, är närmast totalt ointresserad av folk ute (Besök hemma varmt välkommet!)och jag säger som du "Om HAN vill hälsa så..."
Än var det när jag hade 4 amrisar, vissa dagisfröknar särskilt behandlade oss som nå'n sorts varndrande zoo och skickade fram ungarna utan att tala med mig! Jag gjorde mig osams med många, men hellre det än stressiga hundar och risk för olyckor.
Tycker du gör mycket rätt!

Denise Hundkonsult sa...

Vi lider med Nemi, det är konstigt att folk inte kan låta bli, i synnerlighet när de faktiskt kommer in i DIN kroppszon också, men det verkar vara legitimt att klampa på så fort en valp finns i närheten..