onsdag 21 juli 2010

Fallit till föga...



Ibland tar det tid att komma över sina fördomar. När Zelda tuggar på ben/äter kyklingvingar händer det lätt att pälsen, särskilt den på öronen, hamnar i munnen. Så nu har jag gjort som så många andra med långhåriga hundar - trätt en avklippt tröjärm över huvudet på henne så att hon kan tugga utan att bita sönder pälsen. Hon verkar nöjd - hon har det tydligen lättare med acceptansen än jag...
Nemi behöver inget sådant än på ett tag.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ser riktigt läckert ut! Du är generös som serverar märgben inomhus...

Unknown sa...

Vi har inget utomhus... och fällen tvättar jag ändå, och golvet ska ändå torkas...

Anonym sa...

Va smart!
Någon med långhårshund rekomenderade att sätta upp "öronen" med hårspännen. Men det fungerade bara sådär bra tyckte jag, då hårspännena/nyporna släppte eller så halkade öronen ner ändå på något sätt, så de var i maten/tuggbenet iaf.
Tack för tipset! ska helt klart pröva tröja :-)
För går det att slippa kladdiga öron gör jag gärna det, nu när jag vet vad det innebär att ha långhårs hund *S*

// Nica
http://lyckaetthundliv.blogg.se

Britt Marie o Rudi sa...

Genom att studera Rudis öron kan man se vad han ätit under dagen, de är faktiskt ganska snaskiga ibland. Vi kanske också ska börja med tröjärm!

Unknown sa...

Konstigt nog hade Zelda inget emot tröjärmen, jag trodde att hon skulle försöka klia av den direkt, men den fick sitta på tills jag tog av den. Undrar om hon kanske insåg att den gjorde tuggandet enklare.
Lyckligtvis fastnar ingen annan mat i pälsen.

Olga da Polga sa...

Smaskens! Ett annat tips om tröjorna börjar "ta slut" är att klippa sönder nylonstrumpbyxor ... Eller så slutar det som hemma hos mig. Skulle kunna göra en utställning på alla de virkade och stickade mösskreationer jag har efter mina Afghaner! De hade till och med benvärmare på tassarna för att inte köttslamsor och benflisor skulle klibba in sig i pälsen där också. Jag kanske skall göra det - en utställning alltså, eller åtminstone fotografera alla mössor i en rad nån dag hihi (och självklart får du använda utsträcktbilden;) )

Unknown sa...

Jag vill gääärna se Olgas afghanpälsskyddssamling.

Anonym sa...

Apropå Olgas benvärmare mot matrester - det finns vinthundsägare som behöver benskydd mot kiss (ett hanhundsproblem som tikägare slipper!)
Gamla strumpbyxor är användbara till mycket!

Sofia sa...

Åh vilket bra tips! När Sessan nyligen har badat och blivit fin så brukar vi sätta upp hennes pudel-öron med en tofs, och det har hon inget emot verkar det som! Men vi får nog ta och testa tröjärmen också :)