fredag 23 maj 2008

Med Stella på stan...


En till händelserik dag. Vi har åkt buss och tunnelbana. Buss var inget som helst problem, tunnelbanan med sina höga ljud var litet värre. Stella har gått rätt långa sträckor i koppel vilket fungerat riktigt bra.
Dagens rysarögonblick kom när hon var lös (jag går före, gömmer mig om hon tappar koncentrationen, låter mig bli upphittad) och vi såg en ganska stor häst. Den gick på vägen, vi var ett tjugotal meter därifrån, på en grässlänt. Det var så länge sedan Nestor brydde sig om hästar att jag var invaggad i en falsk säkerhet, därför brydde jag mig inte om att kalla/fånga in henne. Det borde jag ha gjort, för Stella for helt otippat iväg mot hästen, vilt skällande. Hästen skyggade undan. Ryttaren gav mig en "kan-du-inte-hålla-reda-på-din-otäcka-lilla-hund" blick. (Helt befogad, förstås).
Som tur är stannade Stella på behörigt avstånd. En till sak att sätta upp på listan över träningsmål - att kunna nonchalera hästar...

Vidare har jag testat att äta ute med henne. På lunchrestaurangen var det inga problem att få ha henne med (inne!), och mina frukostmorrningar verkar ha fungerat för hon låg lugnt i mitt knä utan att ens låtsas om maten. Sedan prövade jag att fika på NK. Även där var hon välkommen, jag satte mig längst ut, och hon blev serverad vatten. Vid bordet bredvid satt en kvinna som bad att få ta några bilder eftersom hon tyckte att Stella var så ovanligt vacker. Hon skrev även upp namnet på Stellas uppfödare (Kennel Brunius), och gav mig ett kort "... så att du ska veta vem du har talat med". Det visade sig vara Ria Roes Schwartz, konstnär.

Det var för övrigt andra gången under dagen som jag fick lämna kennelnamnet: på morgonen var vi på en dagvårdsenhet för demenssjuka, och där berättade en av kvinnorna i personalen att hon funderade på att skaffa en hund som hon kunnde ha med sig på dagarna. En Chinese Crested skulle antagligen fungera perfekt: den är inte allergiframkallande, den springer inte omkull någon, och den är glad och social...

Inga kommentarer: