söndag 25 maj 2008

En till händelserik dag...


Dagen har bjudit på två bussfärder, idag var det inte läskigt alls. Vidare har Stella gått rätt långt i koppel utan att stanna eller dra (visserligen med hjälp av litet kokt skinka som hon fick med jämna mellanrum, men jag tycker ändå att det är imponerande).
Vi åt brunch på en uteservering där hon kunde gå lös (ordentligt staket). Hon utforskade de närmaste omgivningarna inklusive medgästerna vid de närmaste borden (jag hade frågar först om det var OK). Hon hittade en champagnekork att leka med, tittade på barn som spelade krocket, men höll sig mest intill oss. Så småningom la hon sig i gräset och somnade.
Två hundar ville hälsa, men det var hon tveksam till (varav en, märkligt nog, en annan Powder Puff). Människor gick mycket bättre.
Att det kan vara så här lätt att ha hund!

Det har dock faktiskt dykt upp en oväntad knepig situation. Med Nestor var det ytterst ovanligt att någon tog i honom utan att fråga först. Med Stella är det tvärsom. Hon blir klappad och pussad (!) när jag har henne i knäet, utan att klapparen/pussaren först frågar om det är OK. Undra på att småhundar ligger högt i statistiken över bitskador, man har ju ingen chans att varna klapparen ifall man har en hund som inte gillar att okända tar i den... Måste hitta en strategi för detta!

Roligast med Bella är nog ändå hennes soliga temperament - det här är faktiskt en smittsamt glad liten hund. Fortsätter det såhär så ska jag verka för att få skriva ut CC på recept!

Kom just på att Cane Corso och Chinese Crested båda kan förkortas CC. Menar förstås Chinese Crested...

2 kommentarer:

Kessika sa...

Stella... Bella.... två namn i samma inlägg? :)

AB Beslutsångest? ;)

Unknown sa...

Nej, jag har tänkt att hon ska kallas Stella men säger ibland Bella av bara farten. Tror inte att hon hör skillnaden (hon lystrade ju till "Bella" när hon kom)...