tisdag 9 juli 2013

Kurslärdomar:

Här kommer tre saker som jag fått med mig från kursen:

1. Belöningsfrekvens:
Belöningar kan ha olika värde, det visste jag, är ju ständigt på jakt efter ännu godare godis. Det jag inte har utnyttjat särskilt mycket är att variera frekvensen på belöningen - det kan ju vara jätteroligt och motiverande att få många godisbitar medan man arbetar, alltså inte bara som en jackpot som hunden får efter en prestation, utan "i farten".

2. Belöning i rörelse:
Att tänka på: stillastående moment belönar man när hunden är ...  stilla.
I moment där man vill ha fart belönar man i rörelse, så att inte hunden bromsar in när den tror att en belöning är på gång, eller till och med stannar.

3. Vila och återhämtning.
Anita föreslog en helt kravfri vilodag i veckan. Ingen träning, ingen ansträngning. En likadan månad varje år. Har hört flera som berättat att deras hundar höjt sig ett snäpp efter en skada då de varit tvungna att ta det lugnt ett tag, när man tänker efter låter ju detta självklart, ingen idrottsman eller kvinna tränar ju lika mycket varje dag, varje vecka, varje år, de tränar ju för att toppa formen till viktiga tävlingar, det borde vi också göra.

Sedan har jag en fin liten video av Nemi som tar sina första steg i inlärningen av "backa" eller "bakåt", men den fungerar inte eftersom jag har kortat den - någon som har något tips?

5 kommentarer:

Unknown sa...

När jag nu äntligen har begripit hur man lägger in en video, tack vare dig, så får DU problem!!
Har inget tips, tyvärr. Kan inte ens förkorta en film. Lycka till!

Britt Marie o Rudi sa...

Vari ligger problemet? Har du sparat den i rätt format efter att du kortat den?

Moa sa...

ojdå, kan det vara jag som filmat tokigt? :D Har du lyckats lägga över den i datorn? finns orginalfilmen kvar?

Unknown sa...

Till Moa: du filmade alldeles perfekt, tack igen, och nej, jag sparade inte originalet - la över den på datorn och kortade den där.
Till Britt Marie:
Verkar som om den är sparad i fel format - den blir bara svart, fast den ser perfekt ut när jag tittar på den i iPhoto. Det går alltså inte att flytta den till skrivbordet, och det är därifrån jag brukar ladda upp i Youtube.
Tips?

BMW sa...

Hmmm...jag redigerar alltid i Windows Media Player, när man ska spara där finns ett val som heter "rekommenderas för den här filmen" som jag använder mig av. Så, som vanligt, finns det så många vägar att gå så det är svårt att veta vad som är rätt och fel...