lördag 6 juli 2013

Godissök.

Inspirerad av andra bloggare ordnade jag ett litet godissök på gården igår. Sånt gör vi alldeles för sällan. De letar ganska osystematiskt efter små bitar kokt skinka, men till slut blir all skinka hittad och uppäten. De går var för sig, ingen av dem verkar tro att det lönar sig att haka på den andra.




10 kommentarer:

Unknown sa...

Duktiga är dom - och roligt är det att leta godis!
Men hur går matte tillväga för att så elegant publicera videor?? Jag har bara lyckats en gång.

Unknown sa...

1. Öppna ett Youtubekonto
2. Lägg upp klippet där
3. Klicka och dra till bloggen
4. klart!

Britt Marie o Rudi sa...

Det där verkade de tycka var kul. Bra jobbat, Nemi och Zelda!

Jaha, gör du så när du för över filmer, måste testas. Jag använder mig av Youtubes "bädda in", kopierar länken och klistrar in det under "html"-fliken på bloggen och klickar sen på "text" så ligger filmen där. Under html-fliken kan man anpassa filmens bredd och höjd om det viktiga på filmen inte syns, vilket händer mig titt som tätt.

Unknown sa...

Men TACK! Här haglar plötsligt tipsen in. Ska prova. Har redan lagt en film på YouTube. Sen var det bara att få in den i bloggen.
Tack Åsa och tack min namne.

HumleSpunk sa...

:)

Unknown sa...

PS. Under punkt 3 ovan: i bloggen bör det finnas en ikon för video/film. När man klickar på den ska man få upp bland annat sin egen youtubekanal. Därifrån är det man kan klicka o dra. Jag kom på detta efter att ha använt Britt Maries metod vilket också fungerar, men är pyssligare.

Unknown sa...

Den hittade jag - och använde också. När jag hämtat mig lite ska jag testa det andra sättet också.

Britt Marie o Rudi sa...

Jamen jistanes...Åsa...vilket smidigt sätt! Jag som tyckt att "mitt" sätt var smart, men det här var ju snabbt som vinden :-) Om sen bara Youtube kunde kvicka på lite med att ladda upp filmerna till att börja med så kunde man ju börja en film-blogg!

Anna Stigsdotter sa...

Väldigt kul att se godissökfilmen. Jag brukar gömma en bit dentastix inne som Chali får leta upp efter sista kvällspromenaden varje kväll. Han är alltid vansinnigt ivrig att få komma in och leta. Båda dina hundar är jättefint klippta, tycker jag. Särskilt Zelda är ju så vacker med sin salukifrilla. Klipper du dem själv med maskin eller lämnar du till frisör?

Unknown sa...

Till Anna: klipper själv - därav experimenten ... det hade dessutom blivit en orimlig kostnad att klippa dem hos frisör så ofta som jag tycker att pälsen behöver hållas efter. Det går bättre och bättre, övning ger färdigeht och allt det där...