fredag 12 juli 2013

Det mest värdefulla som finns.

För ungefär två år sedan hade Zelda och jag en konflikt om en liten grön pipleksak. Zelda som i vanliga fall inte bryr sig särskilt mycket om leksaker hade bestämt sig för att just den här var värd att försvaras med alla medel. 
Hon försökte bita mig när jag närmade mig, jag härsknade till. 
Jag tyckte att vi båda förlorade mer än vi vann på den konflikten så jag la undan pipisen eftersom vi uppenbarligen inte kunde hantera den.
Igår testade jag att ta fram den igen. Antingen kände hon igen den direkt, eller så är den fortfarande lika attraktiv i sig, för hon högg den som en haj och gick sedan och la sig under ett bord och morrade åt Nemi som kom för att se vad som pågick. Jag fick den här paranoida blicken, men inget morr:




Som ni ser är öronen så framåtvinklade att håret/pälsen nästan skymmer ögonen. Resten av kroppen är också på helspänn.
Så brukar hon aldrig se ut, så uppenbarligen är just den här leksaken alldeles, alldeles särskilt värdefull. Jag testade inte att försöka ta den ifrån henne, och hon bevakade den hela kvällen, tog med den ut på kvällspromenaden, där släppte hon den till slut efter ungefär tjugo minuter så jag fick bära hem den.

Så nu är frågan: kan detta kanske vara världens bästa sak att ha i fickan på tävling, eller inte?

5 kommentarer:

eva s sa...

oj , det var en svår fråga.

Anonym sa...

Absolut, världens bästa leksak. Men visa att du har den innan prestation. Ge bort den efter/om prestation infriades. Men obs obs. försök inte ta tillbaka den. Plocka upp den som sist först när hon självmant överger den.

Jeanette sa...

Bra tips från "Anonym" men tycker nog att du kan försöka att byta den mot godaste gottet och när hon frivilligt byter ge den tbx:)Vill hon inte byta så försök senare. Risken finns att hon tröttnar på den om hon får ha den tills intresset svalnar och du måste plocka upp och bära hem.
När hon vant sig vid att lita på att hon får den igen kan du använda den som superbelöning - då uppstår ingen kamp och inget "kinesiskt ha-begär". Har en liten kille med stort ego vad det gäller vissa saker... Funkar med förtroende och bra byteshandel:)

Unknown sa...

Till Jeanette och Anonym: tack för tips!

Olga da Polga sa...

ojoj vilken superblick!