söndag 2 juni 2013

Det gick!

Igår kändes det tydligt att vi är på väg åt rätt håll, och att det inte bara är slumpen (det vill säga sådant jag inte har koll på) som avgör hur det går för oss. Hurra!

Först ut var Nemi som efter en något tveksam start genomförde hela sitt program, inklusive handduksapporten. Så bra har det inte gått senaste året, vi var nära uppflytt med 22.55 poäng. Vi fick bra poäng för planering och kvalitet, så det är bara utförandet vi behöver träna mer på nu.
Så uppmuntrande att vi lyckats ta oss ur fjolårets svacka!

Jag är även mycket nöjd med Zeldas start - hon kom in på banan med svansen och humöret i topp, och genomförde sitt program (inklusive bananen) ungefär som planerat. 21,3 poäng, båda domarna tyckte att programmet behövde innehålla fler svåra moment för att få högre poäng...  Eftersom det mest varit Zeldas attityd som jag har arbetet med under vintern tar jag det lugnt, kör programmet som det är några gånger till för att vara säker på att jag har en stabil "på" knapp inför tävling, sedan höjer vi svårighetsgraden. Zelda har ju mycket lätt att lära, den stora utmaningen har ju varit hennes motivation och förmåga att fokusera i störande omgivningar. Positivt formbesked, som idrottarna brukar säga... :-)

Sedan var det HTM, där var jag lite ofokuserad, plus att det regnade. Trots detta fick Zelda 22.45, och Nemi 20.55. Så jag måste hitta startrutiner för mig själv så att jag skärper mig bättre. Hundarna kan det de behöver kunna...

Ja, hörni, om någon av er tycker att livet kunde vara roligare så kan jag rekommendera att ni testar att träna och tävla med er hund (eller grannens, barnens eller föräldrarnas).
Vi hade helt enkelt jättekul!

Vi vann en påse extraproffisg hundmat för aktiva hundar, kändes bekräftande, sist vi vann torrfoder var det en sort som var framtagen för "small, fussy dogs. Den här kommer att fungera perfekt som träningsgodis, båda hundarna tyckte om den.


Extra roligt med freestyle/HTM är att det dyker upp så många olika sorters hundar. Vi träffade Malte, black and tan pudel (minns ni vår diskussion om flerfärgade pudlar?) som tog uppflyttningspoäng i freestyle klass ett med matte Helena, och italienska vinthunden Meya som tävlade i klass två och vars matte också heter Helena.



Och till sist fick vi kinessällskap av Kesi och Buffy med matte Cecilia, här Buffy in action. :-) Hoppas att vi snart blir ännu fler!






7 kommentarer:

Bingolotti sa...

Stort grattis till er alla i flocken! Kul med så utförlig tävlingsrapport:-)

No34 sa...

Vad roligt att Ni gör så mycket.
Varje tävling ger massor av nya erfarenheter. Min förra border/flat tik tävlade jag massor i agility med och med "stora" framgångar. Riktigt roligt och drivande när det funkar bra!

Önskar Er en skön söndag, kram Kate, Sixten Jr och lilla Larsson

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Kul att allt gick så bra. Att träna med hund är så roligt och avkopplande. Synd att inte ändå fler hittar fram till det nöjet. Även om man inte ställer upp på tävlingar så ger täningstillfällena både ensam och i grupp mycket. Du är ju en förebild som säkert inspirerar många att komma igång.

Unknown sa...

Så roligt att ni får lön för mödan. Gratulerar till framgångarna. Sonja och jag har iaf kommit till "sitt".

Olga da Polga sa...

Åh så kul det verkar! Och extra roligt att det gick så bra :-)! Grattisgrattis!

Unknown sa...

Till Britt-Marie: "Sitt" är ett underbart fint första steg :-)
Till övriga: det är kul att träna om man bara lyckas hålla sina krav på hunden och sig själv i schack - klarar man inte det blir det istället tråkigt och frustrerande.
Kanske ett ämne för en artikel eller så....

Jeanett Lemmeke sa...

Roligt med era fina resultat. Och ja, man blir helt enkelt på BRA humör av hundar! Bästa terapin/sysselsättningen som finns. På riktigt:-)