fredag 22 januari 2010

Arbetsfördelning...

Igår var Zelda och jag på middag hos en kollega. Efter middagen skulle vi arbeta, och satte oss framför datorn. Zelda valde att istället gå ner till köket och hjälpa till med disken. Hon fördiskade en gratängform och en del annat, och lyckades charma kollegans man som egentligen inte är så förtjust i hundar. Det han gillade mest? Att hon inte försöker slicka folk i ansiktet, och att hon inte ständigt viftar på svansen...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Wow! En individs integritet...

Christina sa...

Många människor som inte gillar husdjur alls, varken som företeelse eller individer, tycks falla under någon små-hunds-effekt: Min Ester ska i morgon när matte går på Operan ha 2 Sofior som barnvakt. Den ena som tillhör just dessa avogt inställda till husdjur, är nu så orolig över att dela barnvaktssysslan med en annan, för tänk vad hemskt det vore om Ester skulle föredra den andra Sofian!

Anonym sa...

Åsa N här, bloggen strular:
Ja, många tar hundens reaktioner mycket personligt, särskilt föreställningar om att hunden "gillar" dem. En något reserverad hund som Zelda kan då tyvärr stressa personer som förväntar sig att alla hundar ska "älska" alla människor ohämmat och förbehållslöst.
"Hon verkar inte gilla mig" säger de i anklagande ton, och jag svarar inte "men hur skull hon kunna göra det, hon känner dig ju inte" utan jag brukar säga, ursäktande som om det var ett inbyggt fel, "Nej, det har inget med dig att göra, hon är bara litet reserverad mot folk hon inte känner..."
Resultat brukar bli en sårad och anklagande blick som sägr "Men hur har du uppfostrat henne?"

Anonym sa...

Hittade det här på www.lotten.se. Bra fråga den där om pluralformen :)

Eller är den självklar??

En terrier, flera terrarier.
En dalmatiner, flera dalmatinéer.
En papillon, flera papilotter.
En pomeranian, flera pomeranelider.
En chow chow, flera chow chow chow … (beroende på hur många de är).

/ Ej hundägare

Arlo sa...

Hej Åsa och Zelda!För fem minuter sedan avslutade jag boken om er och såg till min glädje att Zelda, precis som min Rudi, har en blogg. Så nu lämnar vi ett tassavtryck här och länkar till er. På så sätt kan vi följa dina och fluffiga Zeldas vidare öden och äventyr! Hur månde ert förhållande utvecklas i fortsättningen...
Britt Marie och Rudi

Unknown sa...

Välkommen!

Anonym sa...

Ha ha, jag skrattar gott åt det du skrev om mannen som inte gillar slick i ansiktet och svansviftande! Känner igen mig precis!