måndag 11 januari 2010

Mer tasskydd...


Muttluks visar sig vara kanadensiska (lyx?) skor för hundar. De skyddar mot salt, frågan är om jag inte borde överväga att skaffa henne en uppsättning - just nu har hon det besvärligt eftersom hon får ont i tassarna efter bara några meter på saltade sträckor trots alla mina ansträngningar.

10 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Kanske inte så dumt?! Buzz har också "svid" på tassarna. Vi har åtgärdat det genom att han får gå i snön i stället... Efter att ha klätt på Buzz en overall med ben från Hurtta har jag dock sett hur lite som egentligen behövs för att deras liv ska ta sig en ny vändning. Han är som en helt ny hund nu när han inte fryser när vi går ut. Skor kan med andra ord göra skillnad! Våga prova!

Denise Hundkonsult sa...

Glöm inte att klicka in tass-skydden bara, många hundar har stora problem med att ha nått på fötterna, klickar du in detblir det positivt från början!

Unknown sa...

Tack för tipset - har alltid tyckt att tass-skydd är fånigt om de inte sitter på en draghund, men måste nu kanske tänka om... Får kanske beställa ett par och sedan se vilket som verkar värst för Zelda: att ha dem på eller att inte ha dem på...

desperat hemmafru sa...

He, he. Det blir spännande att få höra! :-)

Petra sa...

Hej!
Läste precis din berättelse om Nestor i Tio hundar och en katt.
Fint.
Det är det enda negativa jag kan komma på med att ha hund - att de inte lever lika länge som människor. Det är så svårt att ta avsked av sin bästa vän men man vet ju hela tiden att den dagen kommer.
Ang. tasskydden kan du ju se det som en träning att använda dem ifall Zelda någon gång skulle skära sig i tassen och behöva ett ordentligt skydd. Det är bra att vara lite förberedd ; )

Astma och Allergiförbundet -Skellefteå lokalförening sa...

hade bara små fleece-tossor på min vovve, och det gick finfint. Ju större och tyngre doningar -säkert desto mer obehagligt att bära för hunden?
Dessa finns att köpa. Annars kan man säkert sy själv också. Bra om de går upp på benet en liten bit, så sitter de bättre. Min hund bar det i o f s bara i snö och när det var kallt, men de höll bra och räddade henne från "tasskramp" och sprickor.

Anonym sa...

Härligt att man kan vara till hjälp! Kan ju tipsa om att det finns folk som klipper fingrarna av ett par gamla vantar och har som sockar åt hunden. Kan ju vara ett billigt sätt att se hur hunden hanterar att få nåt på tassarna. Lycka till!

Unknown sa...

Det här ska bli intressant. Zelda har en regnoverall som hon till min stota överraskning gillade från första stund, och hon har sovit en hel natt med en infartskanyl + bandage på ett ben utan att försöka tugga bort bandage och dra ut kanylen. Så kanske kommer hon bara att kliva ner i sina tasskydd och trava på...
Tror att det måste vara ngt vattentätt - på trottoarerna runt vårt hus ligger en gråbrun sörja som består av salt, grus och halvsmält snö, och det är saltet hon behöver skydd mot - igår var vi i Farsta där trottoarerna verkar vara sandade men inte saltade, och där hade hon inga som helst problem med tassarna.

Astma och Allergiförbundet -Skellefteå lokalförening sa...

här också en variant att undvika snö och slask, se video
http://norran.se/norrantv/article383732.ece

Unknown sa...

Vilken kul video - hunden (en whippet eller italienare?) har ju kommit på en lysande lösning - att gå på bakbenen (och bara bli kall/blöt om två tassar i st för fyra) är nog enklare, men då går det ju inte att nosa samtidigt.
Tack!