lördag 15 december 2012

Veckans/månadens rysare:

Sydde i en knapp igår, hade bråttom, lämnade nål med överbliven tråd på köksbordet. Glömde sedan att ta undan den innan jag gick och lämnade hundarna en stund på eftermiddagen.

Hundarna har en hemlighet: när jag inte är hemma hoppar de ibland upp på köksbordet där de har utsikt över gården och huset mittemot. Detta vet jag därför att grannarna mittemot har berättat att de ibland ser en eller två små hundar som tittar ut. Hundarna är aldrig på bordet när jag är hemma.
Hursomhelst badade jag Nemi på kvällen - och hittade nålen och tråden intrasslade i pälsen på hennes ena bakben. Mirakulöst nog hade hon inte stuckit sig på den!
Nålen hade lyckligtvis lagt sig längs med benet, och tråden var intrasslad sådär som saker bara kan trassla in sig i en puffpäls.
Hon måste ha gått med den i timmar, inte minst på kvällspromenaden.
Det är speciellt att leva med kineser.


6 kommentarer:

HumleSpunk sa...

Men hu... Mycket konstigt har jag hittat i HumleSpunkarnas päls, men aldrig nål och tråd. Tur att det gick bra!

Olga da Polga sa...

åh hjälp!!!

Doris matte sa...

dom är luriga kineserna..känner igen mej, precis sådär gör Doris... det där med köksbordet, (kan finnas några smulor)när vi inte är hemma.Tur att det gick nålen..

Lyckopiller sa...

Oj då! Ja dom är listiga dom små. Ibland skulle det vara roligt att ha en kamerainstallerad hemma bara för att se vad de pysslar med när man inte är hemma.
Svar på din fråga: Om Spots kulor mot förmodan skulle trilla ner så händer inte så mycket. Han är skriven på mig nu, men självklart skulle hon få ställa han och använda han i avel i såfall!

Eva sa...

Tack och lov att det gick bra!
Min Jesper har egentligen bara gjort ett "större bus" i sitt liv (kom hit 8 mån gammal). På något aldrig utforskat sätt lyckades han få ner en nåldyna från högt upp i en bokhylla. (Inga stolar nära eller så, komplett mysterium) Min tanke när jag kom hem och såg hela köksgolvet fullt av nålar...
Och så fick jag veta av bekanta kvinnan som arbetade på Bagarmossens djursjukhus sedan många år att det är fullkomligt värdelöst att röntga, för nålar syns ej. "Det kan ta 2-3 v innan du ser om han blir dålig!".
Gissa en matte som GICK på nålar bra långt efter att de i köket städats undan?
Jesper har dock mått bra hela tiden efter det, i 11.5 år nu så faran är väl över:)

Unknown sa...

Jo jag märkte att köksbordet va en samlingsplats för dom när jag va hundvakt, dom låg och chillade på bordet som om dom aldrig gjort nåt annat..hehe dom passade på när matte inte va hemma för dom visste att jag hade ju ingen kolla på vad dom får och inte får göra...:-)