onsdag 12 december 2012

Halkfritt!

I år har jag satsat på ett par Icebugs - dubbdäck för fötterna. En av anledningarna att jag valde en liten hund efter den stora var att jag ville ha en hund som inte kunde dra omkull mig. Min plan för den här vintern är att  hålla balansen när vi är ute - dubbarna gör att jag kan gå uppför på blankis och hundarna är visserligen inte att lita på ur koppeldragsynpunkt, men det gör inte så mycket i sammanhanget.
Det är alldeles för många människor som hamnar på akuten så här års på grund av att hunden hoppade iväg i en oväntad riktning.


9 kommentarer:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Så klokt och snyggt.

Gudrun sa...

Snygga!

Unknown sa...

Om jag ska vara riktigt ärlig tycker jag inte att de är särskilt vackra att se på, men det spelar mindre roll när jag passerar andra med snyggare skor eller boots som håller sig krampaktigt i ledstängerna på väg upp eller ner i alla de trappor vi har i närmiljön...

Ewa Ivarsson sa...

Jag har använt dem nu i 2 säsonger... dax att byta då dubbarna slitits ut, men de känns trygga att ha.... kanske inte på blankis, men de biter tag på ette annat sätt... När det gäller hur de ser ut.. måste säga att fåfängan får stå åt sidan för bistra fakta.. "snygg och fallen" eller "fulsnygg men på benen" ha ha

Britt Marie o Rudi sa...

Jo, Ice-bugs är ett måste för mig. Jag har både jogging-varianten och liknande dina kängor. I år har jag fått mannen att investera i ett par också, eftersom han promenernar Rudi i alla väder när jag jobbar. Problem blir det bara när jag har Ice-bugsen till stan och måste in i något shoppingcenter...det blir riktigt halt då och det LÅTER så all annan aktivitet avstannar :-)

eva s sa...

bra tips, har aldrig hört om ice-bugs.

Olga da Polga sa...

aha vilka smarta skor! Påminner om mina curlingkängor :-)

Lyckopiller sa...

Precis såna ska jag köpa! hade tänkt undvika vurpor i år!

Eva sa...

Apropå dragande och mindre hundar... Jag har fått dobbar av havanaismatten i år...
3x6-7 kg är ingen lek :)