måndag 29 augusti 2011

Två saker som jag undrar över.

1. Den första frågan ställer jag till er som har puffar i full päls: vad gör ni när det regnar?
Jag badade Zelda innan freestyletävlingen( Laser Lite lanolinshampo + lanolinconditioner + silk). Det blev alldeles ovanligt bra, kom till tävlingen med en hund som inte hade skämt ut sig i utställningsringen, pälsmässigt. Sedan började det regna (det glömde jag visst att berätta) så jag startade med en fuktig, om inte direkt blöt hund. När pälsen sedan självtorkar ser den ut som om jag hade struntat i den under en längre tid. Fönar ni hundarna när de blivit blöta? Blöter ni en självtorkad päls och fönar om den? Ser ni till att inte hundarna blir blöta - hade kunnat sätta på henne en overall...
2. Nästa fråga: hur kan det skilja nästan 100% på priset av näringsolja (kosttillskott för päls och trampdynor) mellan två zoobutiker i Stockholm? De har samma bäst-före datum.

5 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Märkligt med priserna, men jag vet var jag hade gått nästa gång...

Blöt päls som inte ser välvårdad ut? Inga problem! Skaffa en nakenfis i stället! ;-)

Unknown sa...

Jo, den dyrare butiken har just förlorat en kund... Och mina hundar har den päls de har... (Här biter jag ihop tänderna och drar ett djupt andetag) Det SKA gå att hålla dem i det skick jag vill ha dem, även om det har regnat på dem...

Jeanita sa...

Efter nästan 30 år i Zoobranchen
skulle jag kunna förklara priset,
men man kan istället titta på vad
produkten innehåller.
Denna innehåller Hampolja, linfrö-
olja och rypsolja. Rypsolja är som
rapsolja, men växer i norra Sverige
och innehåller mer E-vitamin.
Man kan köpa var försig i affärerna
och blanda själv. En av våra största hundgrossister som alltid
finns med på de större utställ-
ningarna och har katalog tar 549/l
olja. Tillsatta antioxidanter som
är tilsatta ger man extra frukt o
grönsaker, tomatjuise, nyponpulver
t.ex.

becca & olga sa...

Konstigt med priserna :S
Om du ska köpa olja rekommenderar jag att köpa i vanlig hälsokost affär för människor. Det är ofta bättre kvalité på oljorna och de är billigare. Ju ljusare en fiskolja är desto bättre är den och de man köper i zooaffärer ät ofta ganska mörkorangea. Men du kanske bara jämförde priset ;)

Unknown sa...

Tack Jeanita - konstigt att man blir så förförd av en snygg förpackning (och killen i den dyrare butiken som försäkrade att den här oljan uträttade underverk för pälsen... )