tisdag 30 augusti 2011

Agilitykurs...

Nemi och jag går på en nybörjarkurs i agility. Igår var andra kurstillfället. Här försöker jag utan större framgång att skicka henne före över tre små hinder... Paradoxalt nog är hon långsam för första gången i sitt liv (jämfört med lydnad/freestyleträning), undrade igår om hon kanske var på väg att bli sjuk, men nu på morgonen är hon pigg som vanligt.
Utmärkt social träning, och roligt har vi.

Tack Maria för filmen!

8 kommentarer:

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Vad roligt att se att ni har börjat med Agility.Hundarna verkar vara väldigt motiverade att lära sig nya hinder. Det krävs också koncentration och kondition av mattarna.(På vår kurs finns inga hussar.)Tränar Zelda också? Lycka till!

Unknown sa...

Det här är mest på prova-på nivå. Med Zelda gick jag på ett agilityläger där det framkom med all önskvärd tydlighet att agility inte var något för henne (trots att det hade gått utmärkt på en liten agilitykurs här i Stockholm). Zelda är ju mycker följsam, hon hoppade snällt när hon blev ombedd att göra det i innerstadsparken, men när vi sedan skulle springa långt och fort tillsammans med ett gäng bordercollies och andra större hundar ute på landet ville hon inte vara med längre. Jag ägnade större delen av den kursen åt att försöka få henne att springa efter olika leksaker som hon inte var intresserad av.

Jeanette sa...

Söta lilla Nemi:)
Hon kommer förstå det roliga med att arbeta ifrån dig i vanliga kulsprutetempot om ett tag. Är ju van vid att vara snabb och nära och att då få en glad matte. Kan vara lite klurigt att få en del att gå ifrån en och arbeta mer självständigt.
Lycka till!

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Ja, det är ju viktigt att känna sig trygg med kurskompisarna också,förstås.Vi tränar bara med cockrar och de har träffats på cockerpromenader vid andra tillfällen.
Det är ju bra att i alla fall erbjuda hundarna att prova på olika aktiviteter, så får vi också lära oss något nytt även om vi inte går vidare och tävlar.

desperat hemmafru sa...

Jag ger mig tusan på att det om ett par veckor kommer att ligga en film där Nemi sveper hindren i en rasande fart! :-) Skulle inte förvåna mig om hon redan nästa gång lägger i en högre växel. Jag är supernyfiken redan nu på hur det kommer att gå.

Arlo sa...

Visst kommer agilityn att passa Nemi förträffligt! Poletten ska bara trilla ner först ;-)

Olga da Polga sa...

hihi ovanligt att se Nemi så försiktig på något vis. Hon brukar mest visa sig från sin impulsiva sida - "tala först och tänka sen". Det syns verkligen att hon förstår att detta är något du vill att hon skall lära sig och tycka om! Jag ser verkligen framemot att få se henne i full karriär hoppandes över A-hinder och genom tunnlar med pälsande fladdrande av fartvinden :-)

becca & olga sa...

Hihi vad söt hon är <3 och vad duktiga ni är;) Gillar zelda agility?