tisdag 7 maj 2013

Anmält fel hund?

Sist vi tränade lydnad var vi utomhus för första gången sedan förra sommaren. Nemi var med på noterna, Zelda tyckte det hela var otrevligt, meningslöst och ganska skrämmande.
Vi drog slutsatsen att Nemi, men inte Zelda, var startklar.
Så jag anmälde Nemi till vår första lydnadstävling.



Igår testade vi igen, nu skulle Zelda tokbelönas för att bli lite mer entusiastisk.
Jag märkte redan på morgonen att det nog inte skulle behövas någon tokbelöningsinsats, för hon vaknade på ett förtjusande humör.
Sedan körde hon igenom lydnadsprogrammet som om hon tyckte att detta var det roligaste hon hade gjort på länge. Vid inkallningen sprang hon i full galopp (förra gången kom hon inte alls), hon gick fot som en ängel, stannade och la sig snabbt och säkert.
Nemi däremot var distraherad, orkade inte ligga i två minuter, hittade det ena och det andra att titta och nosa på.

När Zelda är på topphumör är hon nästan magisk - hon svävar fram med en slags glittrande energi som jag tycker är fullständigt oemotståndlig. Kanske är det en del av hennes charm att den bara dyker upp ibland, som en gåva ...

Nu anmäler jag henne i alla fall till nästa tävling så får vi se hur dagsformen är då... Man får inte tävla med två hundar i samma klass, så det lär bli en del utflykter framöver. Fördelen, jämfört med freestylen, är att det finns mängder av tävlingar, och att många av dem finns i närheten.




2 kommentarer:

eva s sa...

spännande att höra hur det går, det går säkert bra :)

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Då håller vi tummarna inför premiären.