lördag 21 juli 2012

Ny valptävling!

Det var så kul med valptävling att det blir en till. Vad tror ni om den här lille gosingen? (För att vara tydlig - pris till den som först berättar vilken ras detta är).

15 kommentarer:

Arlo sa...

Faraohund!

Arlo sa...

PS: Matten är fortfarande orolig och tror att jag ska drunkna vareviga gång, men hon biter ihop och låter mig roa mig ändå :-)

Olga da Polga sa...

cirneco de´ll etna valp!

Linda, Inez, Drömma sa...

Jag gissar oxå på Faraohund!

Anna Bilbo - Gimli sa...

Vi tror oxå på faraohund eller kamel som de även kallas på vissa håll :)

Unknown sa...

Och priset går till.... Olga da Polga!
Detta är en Cirneco dell’Etnavalp från kennel Lex Murphy, ni kan se mer här: www.murphy.se

Anonym sa...

Grattis Olga.

Arlo sa...

Grattis Olga da Polga! De där svårstavade raserna har jag dlig koll på :-)

Olga da Polga sa...

hihi oj! Vad kul!

desperat hemmafru sa...

Trodde också att det var en faraohund. Men de behöver jag ju knappast gissa på längre... ;-) Nu ska jag genast gå in på kennelsidan och lära mig lite mer.

Britt Marie o Rudi sa...

Apropå det här med freestyle igen...jag och Rudi var nyss ute och körde ett helt improviserat program med massor av glädje, och det är ju såååå kul! Det var länge sen sist och nu repeterar jag regler och sånt. Fråga: Hur är det, kör du/andra med ordkommandon under tävling, eller kör du/de med enbart kroppssignaler? Ordkommandon hör väl ingen annan än hunden över musiken kanske?

Unknown sa...

Till Britt-Marie: ordsignaler är det som gäller, man får nerdrag för kroppssignaler i de högre klasserna. Möjligen kan man baka in dem i koreografin, men helst vill du ju kunna göra vad du vill med dina armar (till exempel bära en skivstång). Då måste du kunna styra hunden med rösten.
Det gör ingenting om folk hör, det är bara ett problem om du med hög röst säger "sitt" och hunden istället springer runt dig i en vid cirkel. Då inser alla att det inte blev som du hade tänkt... (Man kan hitta på egna kommandon - säger du zork till hunden och den springer runt dig i en vid cirkel kan ingen veta att det inte var så du tänkte...

Britt Marie o Rudi sa...

Aha, tack för svar! Jag som trodde att det var tvärtom :-)

Unknown sa...

Det går dessutom bra att tala till hunden precis så mycket du vill. Om du säger "fot" varje gång du tar ett steg är det helt OK, en del kör med nytt kommando för varje slalomingång (mindre risk att hunden fortsätter av bara farten om du vill övergå¨till att göra något annat...). Man får även uppmuntra, ropa på hunden, heja på den, ja, vad du vill...

Britt Marie o Rudi sa...

...som rallyn då! Det hade jag inte förstått!