lördag 14 juli 2012

Nej, inte idag heller...

För dem av er som är resultatorienterade måste jag berätta att det inte blev någon uppflytt idag heller. Roligast var att Zelda var fylld av entusiasm inför första starten, hon sprang in på planen med svansen i vädret och solsken i blick. Sedan slutade musiken fungera, så vi fick avbryta, springa och hämta CDn (hade lämnat USB-minnet), börja om. Tror inte att det störde särskilt, hon var hur taggad som helst, så taggad att hon missade ett antal instruktioner... så kan det gå! På eftermiddagen råkade hon i gräl med en Jack Russel i tältet intill precis när vi skulle in, vilket gjorde henne ängslig och okoncentrerad, men hon fullföjde i alla fall.
Nemi har (kanske?) bräckt Zeldas "jag lämnar inte buren" protest. I stället för att börja med att backa runt mig vilket hon har kunnat länge och gillar att göra tittade hon bara vemodigt på mig och slickade mig litet på benet. Sedan kom hon igång litet, men bara litet.  Likadant på eftermiddagen, så då bröt vi. Värmt upp hade hon gjort perfekt, så det kan inte vara akut sjukdom eller minnesförlust som har drabbat henne.
Så här har jag något att bita i...

Roligast: Zeldas energi på morgonen, och tältet. Det var helt underbart att ha ett tält visade det sig - hundarna kopplade av på ett helt annat sätt än tidigare, och när det plötsligt och otippat började regna satt vi torrt och skyddat i vårt fina lilla tält som jag faktiskt lyckades både resa och fälla alldeles själv.
(Hade inga regnkläder med så det var extra lyckat.)

Zeldas magnolior fick så utanför som prydnader medan de väntade... Granntältet är under resning.


Zelda vilar i buren, tältet gör att hon inte tycker att hon behöver hålla koll på omgivningen, alldeles väldigt skönt!

Och så fick vi äntligen kinessällskap: Charlotte Evalsdsson med sin duktiga Zack som gjorde både Freestyle och HTM-debut med den äran! 



Jag har inga bilder från själva tävlingen, men så här såg hundarna ut när de vaknade och kastade var sitt försiktigt öga på den nya dagen (man måste nästan  ha erfarenhet av kineser för att upptäcka Zeldas...)

9 kommentarer:

HumleSpunk sa...

Vad underbart att ni hade det roligt i alla fall, och fick med er ännu mer träningstankar inför nästa tävling! En härlig beskrivning av en tävlingsdag tycker jag :)

Karin och bostonbrudarna sa...

Ja viktigast är det med glädjen! Du kommer väl och tävlar på SSBK i augusti, då jag är med och arrangerar? Det är redan dn annan kines anmäld!

Unknown sa...

Till Karin: det hade vi tänkt. Måste tänka till betr Nemi, möjligen ska vi bara gå in och tokbelöna på plan???

Hanah sa...

Saknaden blir bara större när jag ser bilderna på dom! Kul att du har fått med Nemis röda slingor på bilden :-) kramar till er tre

Ewa Ivarsson sa...

Bra jobbat i alla fall.. taktiken med att inte träna innan verkar ju ha fungerat på Zelda i alla fall. Tält är toppen, vi äger inget just nu då Maurice uts. karriär är över pga trångt bett, men fick sitta i ett på Mälarö BK, plus 10 garder full storm och ösregn i juni.... sista ggn han ställdes ut.. jisses utan tältet hade vi nog hållit på att torka oss än! Bra jobbat ...huvudsaken ni har kul!!!

Olga da Polga sa...

Vad kul att Zelda var så entusiastisk! Bra jobbat!

Britt Marie o Rudi sa...

Aj då! Men ni laddar tydligen reDAN för tävling i augusti med nya friska TAG! Var magnolian förankrad förresten?

Unknown sa...

Till Britt-Marie: det blev inga 4 sekundmeter, det var helt vindstilla så det behövdes ingen förankring.Hade tänkt använda tältpinnar.
Till Olga da Polga - ja, men varför???? var hon tokentusiastisk igår på morgonen, medan hon totalvägrade i Karlstad?

Pennys matte sa...

kinesiskt trasselsudd - förtjusande