fredag 18 februari 2011

Färgdiskriminering?

Är det någon som har, eller känner, en hund som kan skilja mellan färger (av typen hämta den röda bollen, markera den svarta vindrutetorkaren eller liknande)?

3 kommentarer:

Olga da Polga sa...

Vet inte om det här kan räknas, men min änglaBalto reagerade iallafall på färgen orange. Den färgen kopplade han ihop med stark rädsla, frustration och smärta. En schäfer på vår gata anföll Balto många gånger och hans husse bar (och bär) alltid en orangelysande väst. Så fort Balto såg någon människa med oranga kläder reste han ragg, försökte fly eller ångesthögg i luften ... (och det var inte bara människor med hundar) utan alla med starkt lysande oranga klädesplagg.

Jeanette sa...

Inte min lille hund dock men min mammas vovve är duktig på detta:) Visst färgseende har hundar och kan skilja på blått och rött mm. Grönt och gult och lite annat blir brunt men såklart skillnad på ljust och mörkt. Dels ser hundar färgskillnad men framför allt så lär dom sig skilja på doften - ingen boll oavsett luktar samma! Så en röd och en blå boll skiljer sig för hunden i både färgnyans men framför allt doft:)

Freja Phaléne sa...

Min syster Ajax vill bara ha röda prylar, bollar, hantlar, nallar osv... Även om hon väljer på en hundutställning eller så...