måndag 15 september 2008

Hund i stan...


Solveig S Thörnblom levde på landet med sina kapplöpningsgreyhounds. Så förändrades livet, och plötsligt bodde hon istället mitt i Stockholm, med en liten Jack Russel. Om detta handlar hennes roliga lilla bok som innehåller ren information (t.ex. om de lagar som gäller för hund/hundägare), tips, anekdoter, och sedelärande historier.
Det var befriande att slipa formuleringar som: "du lyfter ut valpen så snart den har vaknat, och låter den kissa utomhus. Om du har oturen att bo i en lägenhet blir detta mycket svårare, och det kommer att ta längre att få valpen rumsren..." Den här boken utgår ifrån att hunden bor i en lägenhet, att den oftast rastas i koppel, att den åker buss och tunnelbana och att den möter drösvis med människor och hundar varenda dag.

Solveig har lång hunderfarenhet, och jag hoppas att många stadsbor som går i valptankar läser hennes bok. Det skulle förbättra relationerna mellan de stadsbor som har hund, och dem som ogillar alla hundar som far runt utan att veta hur de ska bete sig.

Birger Larsson har fotograferat - roliga, vackra foton att återvända till, och Ursula Wilby har gjort likaledes lyckade teckningar.

Sammanfattningsvis en liten bok att rekommendera!

Inga kommentarer: