torsdag 31 oktober 2013

Inget gratisnöje...

Nu närmar sig vår sista tävling för året, den går av stapeln i Karlstad den 9 och 10 november.
Så här ser budgeten ut.
4 starter per hund (FS och HTM båda dagarna) á 170 kronor: 1360 kronor. Två hotellnätter, hyrbil fredag-söndag. Diverse.
Jag försöker trösta mig med att det hade varit mycket dyrare att tävla med en häst eller en segelbåt modell större, men eftersom ingendera har varit aktuellt tröstar det inte så mycket. Eller så kan jag tänka att eftersom jag varken röker eller lägger några större summor på öl eller vin har jag ett överskott på nöjeskontot. Det övertygar inte heller.
Till slut får jag landa i att det visserligen inte är gratis att träna och tävla, men att det är mitt fria val att prioritera en aktivitet som ger ett rejält tillskott till både min och hundarnas livskvalitet och som inte går ut över någon annan.
Varför skulle jag behöva rättfärdiga det?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, varför skulle du behöva rättfärdiga det?? Du gör vad du vill med din tid och dina pengar. Lycka till!

//Mathilda

eva s sa...

Verkligen inte behöver du rättfärdiga det. Jag väljer att unna mig saker som jag mår bra av. Och att vara med mina hundar mår jag bra av :)

Ewa Ivarsson sa...

Håller med... att vara med fyrbenta ger så mycket, och visst, vem har sagt att det är gratis,,, men man väljer ju var man lägger pengarna!

Lyckopiller sa...

Det är väl en sund sak att lägga sina pengar på. Nånting som får dig att må bra. Lycka till på tävlingen!

Arlo sa...

Hear hear!

Bingolotti sa...

because you´re worth it;-) Och så klart damerna är värda att kul ihop med dig!

desperat hemmafru sa...

Hade du behövt pengarna till något annat? Om inte - varför nästa ursäkta sig för att man lägger pengar på sitt stora intresse? Nä, sluta och fundera på det där. Förhoppningsvis drabbar dina utgifter inte någon fattig. ,-)