söndag 7 april 2013

Piteå!

Igår var Memea och jag i Piteå och talade om mindfulness för hundägare, fokus var  tävlingsnerver. Det var roligt, könssegregerat som vanligt, och intressant även för oss. Stort tack till arrangörerna!
Istället för kursutvärdering bad vi deltagarna skriva ner en sak de fick med sig från dagen som de trodde att de skulle ha nytta av framöver.

Några svar:

Att tänka på att inte bara belöna hunden utan att även belöna sig själv under träning. I det ingår att fundera på hur man vill bli belönad, på samma sätt som vi funderar på hur vi kan belöna hunden mer kreativt. För många verkade detta vara en ny tanke.

Vi tror inte längre att det är effektivt att träna hunden med straff - men vi har lätt att straffa oss själva med negativa omdömen om oss själva när det inte går som vi vill. Det har samma trista konsekvenser som att straffa hunden när det blir fel: glädjen i träningen minskar, och inlärningen försämras.

Här äter vi frukost nu på morgonen på Arctic Comfort Hotel i Luleå. Jag tycker fortfarande att allt som  innehåller ordet "Arctic" låter spännande och ganska avlägset ...



3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad spännande och nyttig föreläsning! Måste vara kul att få såna kommentarer på "kursutvärderingen" efteråt, att de som varit med tänkt till i nya banor tack vare det ni pratat om :)

eva s sa...

Bra tips, att inte vara så hård mot sig själv!!

Maud Ayas och Shantis matte sa...

Mycket tänkvärda svar. Vem har tänkt på att belöna sig själv? Inte jag i alla fall. Roligt att så många får ta del av era föreläsningar.